Connect with us
Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Anunțul premierului Ludovic Orban

Știri

Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Anunțul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare din data de 15 iunie. Se vor deschide loteriile, casele de pariuri și jocuri de noroc, în cazul în care acestea nu prezintă un risc epidemiologic crescut. Sălile de joc, spațiile de joacă pentru copii și restaurantele rămân în continuare închise și după această dată.

UPDATE – Video din conferința de presă la final de articol

Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Anunțul premierului Ludovic Orban

Măsurile anunțat astăzi de premier au fost decise în cadrul unei sedințe a Comitetului pentru Situații de Urgență și toate propunerile for fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

Totodată, premierul a avut o veste bună pentru unii români care vin din străinătate. El a sublinait faptul că cei care se întorc în țară din state cu puține cazuri de îmbolnăvire precum Bulgaria, Grecia sau Austria nu vor mai fi obligația să stea în izolare la domiciliu.

Veste bună și pentru toți românii care iubesc mișcarea! Vor fi permise activitățile sportive în grupuri de 6 persoane, nu de 3 ca până acum. Se vor redeschide piscinele exterioare și se va relua și tratamentul balnear, iubit de atât d emulți români în perioada verii.

Părinții care încep munca și nu mai au cu cine să își lase copiii îi vor putea duce la grădinițe și programe afster-school. Din păcate doar instituțiile private de acest gen vor fi deschise după 15 iunie. Această decizie a stârnit deja un val de critici dure din partea părinților care nu își permit să își tirmită copiii la unități private.

Guvernul nu a decis până în momentul de față nimic cu privire la prelungirea stării de alertă. Astăzi președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la politicieni să nu transforme situația actuală a României într-o luptă pentru voturi și să ia o hotărâre pozitivă cu privire la prelungirea stării de alertă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top