Connect with us
Președintele Klaus Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă. Anunț de ultimă oră

Știri

Președintele Klaus Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă. Anunț de ultimă oră

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi, 11 iunie, despre starea de alertă și modul în care va fi gestionată situația din România în perioada următoare. Iohannis a precizat că își dorește o stare de alertă mai suplă, dar care să conțină anumite prevederi stricte pe care românii să le respecte în continuare. El a precizat că ne așteaptă un nou val de relaxări dacă numărul de noi îmbolnăviri dacă lucrurile merg bine.

Președintele Klaus Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă. Anunț de ultimă oră

Președintele a precizat că își dorește o stare de alertă mai suplă și a pus accent pe purtarea în continuare a măștii de protecție și respectarea regulilor de igienă.

Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă și i-a rugat pe politicieni să nu mai fugă după voturi și să nu trateze cu superficialitate situația în care se află România la acest moment. El i-a îndemnat pe aceștia să voteze prelungirea stării de alertă, precizând că nu este momentul potrivit pentru târguire pe voturi.

În următoarele două săptămâni ne-a putea bucura de o nouă fază de relaxare a măsurilor restrictive, dacă lucrurile merg bine. Vă reamintim că astăzi numărul de noi îmbolnăviri a fost de 237. Creșterea bruscă din ultimele 24 de ore i-a îngrijorat pe mulți.

Cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede de epidemia de coronavirus, dar, din păcate, nu s-a terminat, chiar astăzi am avut peste 200 de cazuri noi de infectare. Virusul este în continuare în comunitate. De aceea, este nevoie de prelungirea stării de alertă, pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare pentru a lua măsuri atunci când se impun. Vreau o variantă mai simplă și mai suplă a stării de alertă, care înseamnă portul măștii de protecție în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Trebuie să fim prudenți în continuare. Fac apel la parlamentari să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi. Aici este vorba de viața oamenilor și de o justă măsură, ceea ce am solicitat și Guvernului. Dacă lucrurile merg bine, vom avea în două săptămâni o nouă fază de relaxare., a declarat președintele.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top