Connect with us
tudose

Știri

Nouă criză politică în România! Ce se întâmplă în aceste momente cu premierul Tudose și coaliția PSD-ALDE

România este într-o nouă criză politică. Premierul Mihai Tudose amenință cu demisia și cere remanierea miniștrilor cu probleme penale (Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Viorel Ilie) și a celor neperformanți (printre numele vehiculate fiind Liviu Pop sau Răzvan Cuc).

UPDATE: Mihai Tudose a făcut declarații după întâlnirea cu Liviu Dragnea:

„Discutia a fost lunga, nu am fost numai noi. S-a hotarat ca decizia finala sa fie luata la CEx. Pe urmatoarele directii: raporturile dintre guvern si partid plecand de la premiza ca guvernul este politic. Lucrurile trbeuie clarificate. Stabilim impreuna zona de remanieri si remaniabili, nu va spunem acum, dupa sedinta CEx.

Discutia cu dl presedinte (Klaus Iohannis) a fost sa-l intreb daca e dispus saptamana asta sa semnam actele si teme externe.”

UPDATE: Președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău a anunțat că va exista o remaniere, dar a negat o relație de tensiune într Liviu Dragnea și Mihai Tudose, precum și demisia premierului. „Unele lucruri nu funcționează, Tudose e supărat”, a mai spus Bădălău.

UPDATE: Liviu Dragnea a anunțat o ședință a CExN al PSD joi și o întâlnire cu membrii ALDE tot în acea zi. Șeful PSD a declarat că se vor discuta remanierile în CexN, precizând că își dorește să continue cu acest guvern. „Din partea mea, relația cu premierul este la fel ca la început”, a mai spus președintele PSD

Știre inițială

Premierul a declarat ieri seară la Antena 3 că relația cu Liviu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.  Social-democrații se întâlnesc în ședință de la ora 13.30 pentru a discuta despre actuala criză politică. Tudose este așteptat la ședință.

Între timp, prim-ministrul s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Situația este cu atât mai tensionată cu cât ALDE refuză remanierea ministrului Viorel Ilie și amenință cu ieșirea din coaliția de guvernare. Liderii ALDE îl acuză pe Tudose că vrea să destrame coaliția de guvernământ.

Surse politice citate de Mediafax spun că Mihai Tudose a vrut să demisioneze dar a fost întors din drum de preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, vicepremierul Marcel Ciolacu şi liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

Citește și: Lista neagră a premierului. De cine vrea Mihai Tudose să scape din Guvern

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top