Connect with us
Vești bune pentru români: Adeverința de vaccinare disponibilă online

Știri

Noutăți din campania de vaccinare. Cum se va putea obține mai ușor adeverința de imunizare

Vești bune pentru românii care s-au vaccinat sau urmează să se vaccineze împotriva coronavirusului. Ei vor putea obține adeverința de vaccinare online, însă doar cu o condiție. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează Campania națională de vaccinare anti-Covid 19.

Adeverința de vaccinare disponibilă online

Certificatul de vaccinare se va obține online, dar numai după ce pacientul a primit ambele doze de vaccin. Până acum, cei care s-au vaccinat au primit adeverința în format fizic la centrul de vaccinare, iar în cazul în care au pierdut-o, au fost nevoiți să ceară alta.

Valeriu Gheorghiță spune că fiecare persoană care a fost vaccinată cu ambele doze de ser va putea să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic.

„Un element de noutate, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic direct din registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce această adeverință”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Un alt element de noutate prezentat astăzi de către medicul militar în cadrul unei conferințe de presă este deschiderea unor noi centre de vaccinare pentru vârstnici. Este vorba despre 74 de cabinete unde se poate face programare începând de mâine (10 martie 2021), urmând ca de luni, 10 martie, să înceapă vaccinarea. Noile cabinete sunt destinate persoanelor de peste 75 de ani, cu boli cronice.

„Se vor putea vaccina aproximativ 4.400 de persoane zilnic. Putem asigura 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina”, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Medicul militar spune că se deschide posibilitatea de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Este vorba despre: judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia,  judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara cu municipiul Petroşani, judeţul Cluj cu municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu cu municipiul Giurgiu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top