Nu-ti mai incalzi mancarea in recipiente din plastic! Poti sa faci cancer!

Unul din cele mai populare obiceiuri in toata lumea poate duce la cancer: incalzitul mancarii in recipiente din plastic. Dupa zeci de ani de dezbateri pe aceasta tema, cercetatorii britanici au tras concluzii dureroase.

Odata cu aparitia cuptorului cu microunde si felul in care omul a deprins sa isi incalzeasca mancarea, folosind tot felul de recipiente, au aparut si primele ipoteze despre efectele toxice ale plasticului incalzit asupra mancarii si implicit asupra sanatatii noastre.

O vedeta din Romania, suspecta de cancer la san! Are 12 noduli la san!

Cancer de san la barbati. Simptome si tratament

Potrivit Daily Mail, care citeaza oamenii de stiinta de la Cancer Research UK, substantele chimice care intra in compozitia vaselor si recipientelor din plastic se infiltreaza in alimente si bauturi, sosuri si chiar salate atunci cand sunt expuse la temperaturi inalte. Practic, plasticul se topeste incet, iar primele particule care patrund in alimentele gatite sunt chiar cele toxice.

Produsul chimic care produce cea mai multa ingrijorare in randul medicilor este bisfenolul A, folosit intr-o cantitate industriala in fabricarea plasticului.

Potrivit oamenilor de stiinta britanici, acest bisfenol imita efectele estrogenului (hormon sexual feminin) in corpul uman. Bisfenolul este relationat cu cancerul mamar, despre care se stie ca este provocat din cauza cresterii excesive a estrogenului, printre alti factori.

Studiul alarmant a fost publicat de curand in revista „‘Environmental Health Perspectives”.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-05-19T12:08:15+03:00 12:08

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More