Connect with us
Numărul de parlamentari, redus la 300? Ce s-a adoptat în Senat

Știri

Numărul de parlamentari, redus la 300? Ce s-a adoptat în Senat

Președintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Senatul a adoptat tacit inițiativa PMP referitoare la reducerea numărului de parlamentari la 300.

Liderul Mișcării Populare spune că astfel se crează posibilitatea ca rezultatul referendumului din 2009 să fie pus în practică și speră ca inițiativa să se regăsească pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

„Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Iniţiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat.

În plină campanie pentru un nou referendum, iată că e posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, remarcă Tomac.

El afirmă că astfel puterea poate demonstra că respectă voinţa poporului, iar săptămân viitoare această iniţiativă să se regăsească pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

„Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face.

Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia.

Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, precizează liderul PMP.

Citește și: Referendum familie 2018: Două zile de vot. Ce vor fi întrebați românii

Citește și: Traian Băsescu, nou atac la Liviu Dragnea. Ce spune despre dosarul Referendumului

1 Comment

1 Comment

  1. gabriela

    2018-09-24T14:20:30+03:00 at 14:20

    FOARTE BINE CA SE REDUCE NR.DEPARLAMENTARI 1 DAR……CUM RAMANE CU HOTIA LUI BASESCU?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top