Connect with us

Știri

O minoră din județul Neamț a fost găsită moartă la barajul Săvinești

O minoră în vârstă de 15 ani a fost găsită decedată, marţi, în râul Bistriţa, la barajul Hidrocentralei din comuna Săvineşti. Adolescenta este prietena fetei de 15 ani care, de asemenea, a fost găsită înecată la aceeaşi hidrocentrală, pe 27 aprilie.

Trupul fetei a fost găsit de angajaţii hidrocentralei în timp ce efectuau curăţarea grătarelor, a declarat, pentru AGERPRES, sublocotenentul Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pompierii au intervenit cu o barcă şi au adus corpul neînsufleţit la mal, de unde a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.

Citește și: Un adolescent este căutat de pompieri după ce ar fi căzut într-un baraj

Comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ a declarat, pentru AGERPRES, că cele două minore erau din comuna Valea Ursului şi erau dispărute de acasă din 23 aprilie, dar familiile nu au dorit mediatizarea cazului.

Pe 27 aprilie a fost găsit primul cadavru şi în urma investigaţiilor s-a constatat că cele două fete s-au mutat într-o baracă CFR dezafectată, alături de doi băieţi. Aceştia au povestit poliţiştilor că fetele ar fi mers la canalul de fugă al râului Bistriţa ca să se spele şi să spele şi hainele. De aici a apărut ipoteza că cele două au alunecat în apă şi s-au înecat.

Citește și: Tragedie pe litoral! Un jurnalist s-a înecat. Ce a apărut pe pagina sa de socializare

Toate probele conduc în direcția unui accident

Inspectorul şef Paul Tablan a declarat, pentru AGERPRES, că toate probele şi indiciile conduc în direcţia unui accident, şi nu o sinucidere sau o crimă.

Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunaulul Neamţ a preluat dosarul penal şi va da o soluţie în acest caz.

Se aşteaptă rezultatul necropsiei şi pentru fata găsită marţi. În cazul celei găsită înecată pe 27 aprilie, în urma necropsiei s-a constatat că nu are urme de violenţă, iar moartea s-a produs din cauza înecului.

Foto: stiri-neamt.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top