Connect with us
legea pensiilor

Știri

O nouă amânare la legea pensiilor. Ce se va întâmpla până la urmă cu pensiile românilor

Punctul de pensie ar urma să crească din iulie 2018, dar legea pensiilor va fi amânată din nou. Deși Liviu Dragnea spusese inițial că proiectul legii s-a finalizat și este posibil ca noua lege să se aplice de la 1 ianuarie 2018, realitatea este alta.

Legea pensiilor a fost amânată pentru dezbateri în anul 2018, iar aplicarea acesteia se va face, cel mai probabil, din anul 2019.

„Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, aşa ne-am propus. Nu cred că va intra în parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Conform acestuia, punctul de pensie ar urma să crească la 1.000 de lei la 1.100 de lei anul viitor.

Președintele PSD Liviu Dragnea a justificat această nouă amânare prin faptul că „niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România.”

„Nu este vorba despre nerealism, este vorba, dimpotrivă, de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informaţiile. Din păcate în România încă mai sunt zone în instituţiile publice unde informaţiile trebuie să le scoţi într-un mod destul de ciudat”, a declarat Liviu Dragnea

Atât Liviu Dragnea, cât și Călin Popescu Tăriceanu, au declarat că încă se analizează posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opțional.

Citește și: Anunț important pentru cei care vor ieși la pensie! Câți bani urmează să primească

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top