Connect with us

Știri

O româncă va fi beatificată de Papa Francisc. Povestea care a emoționat lumea catolică

O credincioasă catolică din România va scrie istorie la Vatican. Veronica Antal, căci despre ea este vorba, a fost ucisă acum 60 de ani, iar Biserica Catolică o va recunoaște ca un martir.

Veronica Antal a fost ucisă în anul 1958 când se întorcea de la biserică, iar un bărbat a vrut să o violeze. Aceasta s-a apărat, iar bărbatul a ucis-o.

Papa Francisc a cerut de-a lungul timpului mai multe lămuriri cu privire la această poveste reală care s-a petrecut în România acum zeci de ani.

În urma anchetelor făcute de clericii de la Vatican și de personalul care face astfel de expertize s-au aflat o serie de lucruri interesante, fapt pentru care Veronica Antal va fi beatificată.

Românca și-a dat viața pentru a-și apăra castitatea. S-a născut într-un sat din Moldova și a vrut să se călugărească, dar din cauza regimului comunist nu a putut.

În anii 50, toate mănăstirile catolice erau desființate de regimul lui Gheorghiu-Dej. Veronica a dorit să facă un jurământ de castitate, și tocmai de aceea Papa Francisc îi admiră felul în care a reușit să își apere credința.

Veronica Antal s-a născut într-o familie credincioasă. A fost crescută de nana ei, Serafina și era fiică unică.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc: Crăciunul a fost luat ostatic de materialism

Papa Francisc avertizează: Expedierea de mesaje text în timpul meselor reprezintă începutul războiului

Papa Francisc, îndemn pentru liderii lumii să lupte împotriva terorismului

Mama Veronicăi nu era de acord ca fiica ei să se călugărească, însă a lăsat-o să facă ce vrea. Din nefericire, pentru că a fost omorâtă, nu a mai reușit.

Veronica a fost înjunghiată de un tânăr pe nume Pavel Mocanu, în timp ce se întorcea de la biserică.

Pe un bilețel, Veronica scria: „Prefer să mor decât să îmi pierd fidelitatea pentru Dumnezeu”. Aceasta e scurta poveste a femeii care va face istorie la Vatican.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top