Connect with us
O secunda pe Internet inseamna cifre fantastice

Știri

O secunda pe Internet inseamna cifre fantastice. Tehnologia a luat-o razna

Specialistii americani de la Internet Live Stats au comunicat lumii cateva concluzii inedite in urma unei analize a activitatii pe Internet din intreaga lume. O harta virtuala actualizata in timp real a demonstrat in fiecare secunda se fac peste 54.000 de cautari pe Google, se distribuie peste 7.000 de postari pe Twittter si aproape 2.000.000 milioane de e-mail-uri. De asemenea, in acest moment, aproape jumatate din populatia lumii are conexiune la Internet.

In fiecare secunda exista intre 6.000 si 7.000 de postari, ceea ce inseamna ca in fiecare zi se publica aproximativ 500 de milioane. Statistica inedita a a mai aratat ca prima postare pe Twitter a fost facuta la data de 21 martie 2006. In anul 2009 numarul mesajelor de acest tip a ajuns la 1 miliard, dar in prezent acest numar este atins in doua zile. Si asta nu este tot. O statistica si mai neobisnuita este legata de celebrul motor de cautare Google.

Citeste si: Super vedeta, aproape goala sub dus! Pozele sexy care au innebunit Internetul!

Socant! Au abuzat sexual o fata de 16 si au postat filmul violului pe Internet!

Astfel, zilnic, pe Google se fac peste 3 miliarde de cautari, ceea ce inseamna o medie de 54.000 de accesari intr-o singura secunda. in 1998, odata cu lansarea Google, se faceau zilnic numai 10.000 de cautari. In ceea ce priveste fotografiile, in fiecare secunda, sunt postate 729 de imagini numai pe Instagram. Pe YouTube sunt vizionate 125.406 videoclipuri intr-o secunda, si 2.177 de apeluri sunt facute pe Skype. In acelasi interval, 20.000 de utilizatori Facebook sunt online.

Aceste cifre sunt spectaculoase, dar ascund o realitate care ingrijoreaza oamenii de stiinta. Acestia avertizeaza ca mirajul online coroborat cu dispozitivele smartphone induc dependenta si ne schimba negativ modul de viata. Lee Hadlington, cercetator la De Montford University Leicester, a analizat 210 persoane si a aflat ca indivizii care foloseau in mod excesiv Internetul sau telefonul mobil erau predispusi la a manifesta probleme cognitive. Participantii la experiment au intarziat la intalniri, nu au acordat atentie in timpul conversatiilor. Pierderile de memorie pe termen scurt au fost puse tot pe seama folositii excesive a Internetului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top