Connect with us
Oana Pellea și-a exprimat regretul pentru decesul maestrului Ion Besoiu și i-a transmis un mesaj pentru părinții săi, Amza și Domnica Pellea

Știri

Oana Pellea, mesaj emoționant pentru Ion Besoiu: „Nea Jimmy, de te întâlneşti cu mama şi cu tata…”

Actrița Oana Pellea a publicat un mesaj în care și-a exprimat regretul pentru decesul maestrului Ion Besoiu și i-a transmis acestuia un mesaj emoționant.

Fiica lui Amza și Domnica Pellea l-a numit pe marele actor naș de suflet și l-a rugat să le transmită părinților săi, că îi este dor de ei.

„Ion Besoiu m-a ținut în brațe la botez. Mi-a fost Naș de suflet….Ion Besoiu a fost un actor remarcabil, un director de teatru excepțional, un om cald, bun, generos.
Un domn. Un aristocrat al gândului.
Mi-e sufletul greu…
Nea Jimmy, îți mulțumesc pentru că ai crezut în talentul meu. Îți mulțumesc pentru delicatețe, sensibilitate, iubire…
Nea Jimmy de te întâlnești cu Amza și Domnica, cu tata și cu mama, …spune-le că mi e dor de ei…și de tine…de azi.
Dumnezeu să-ți odihnească sufletul bun!”, a scris Oana Pellea pe pagina sa de Facebook.

Ion Besoiu a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani

Ion Besoiu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 85 de ani, la Spitalul C.C. Iliescu, din București.

Actorul s-a născut pe 11 martie 1931 la Sibiu. A absolvit Academia de Teatru și Muzică din Sibiu și a activat ca actor în multiple ocazii. A fost directorul Teatrului Lucia Sturza Bulandra din București.

Citește și: Reacții după moartea actorului Ion Besoiu

Besoiu a debutat în actorie în anul 1957. A jucat în serialul „Toate pânzele sus”, în regia lui Mircea Mureșan, unde i-a avut parteneri pe Ilarion Ciobanu și Jean Constantin. A jucat pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu vreme de 16 ani, dupa care a ajuns în Capitală, unde a jucat la Bulandra.

În anul 2001, avand in vedere performantele obtinute in cariera sa, a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Sibiu. A fost decorat si de presedintele Ion Iliescu in anul 2001, cand a implinit 70 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top