Connect with us
Actorul Ion Besoiu a murit la vârsta de 85 de ani. Într-un ultim interviu, maestrul spunea că se simte uzat fizic și că iși dorește o moarte fără dureri.

Știri

Ultimul interviu al lui Ion Besoiu: Mă rog bunului Dumnezeu să…

Ion Besoiu a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani, la spitalul CC Iliescu din Capitală.. Vestea a căzut ca un șoc peste lumea artistică din România.

Într-un ultim interviu acordat revistei Formula AS, actorul povestea că a decis să ia o pauză de la teatru, din cauza problemeleor de sănătate. Ion Besoiu mărturisea că se roagă lui Dumnezeu să-l aducă „la dreapta lui”, „fără durere, fără suferință”.

Citește și: A murit Ion Besoiu, la vârsta de 85 de ani

Ion Besoiu își dorea o moare fără suferință

 “Nu mă mai interesează să mă întorc în teatru după tragedia din Colectiv deoarece clădirea în care jucam avea bulină roşie. Nu mai am destulă energie, sunt mai uzat fizic. Psihic, nu! Încep fiecare zi, cu aceeaşi dorinţă de a trăi cât mai mult. În urmă cu ceva timp am filmat pentru televiziune piesa “Livada cu vişini”, în regia lui Alexander Lustig, şi atunci cred că a fost momentul în care m-am îmbolnăvit. S-a declanşat un puseu de tensiune foarte puternic, a trebuit să stau trei luni de zile în spital. De atunci încerc să fiu mai răbdător cu mine. Frigul mă disperă, gheaţa mă face să alunec. Nu mai e ca altădată. N-aş putea să spun că mă cutremură finalul. Mă rog bunului Dumnezeu să mă adune la dreapta lui fără dureri, fără suferinţă, fără teamă, împăcat cu toate”, a povestit actorul pentru revista Formula As.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top