Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma

31.07.2015
Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma

Obiecte de mobilier vechi si valoroase care au apartinut printeiei Sissi si  imparatului Franz Iosef, au disparut fara urma din Baile Herculane.

CITESTE SI: UITE CUM S-A MURIT DE DRAGUL MODEI IN TRECUT. VEZI CHINURILE PRIN CARE TRECEAU FEMEILE

Statiunea balneo-climatica Baile Herculane a fost candva ,,perla relaxarii” a liderilor cu sange albastru din intreaga Europa. Originea statiunii Baile Herculane are o vechime de doua milenii. Bazele statiunii au fost puse in anul 102 de catre imparatul Traian. Romanii au fost cei care au introdus cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele statiunii este legat de zeul Hercules.

Statiunea a fost vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, printre care imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Carolina, imparatul Franz Iosef si imparateasa Sissi. In anul 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar imparateasa Sissi scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si un loc de suflet.

Din pacate, in prezent o mare parte din mobilierul de patrimoniu a disparut fara urma din Baile Herculane. Patul, dulapul, scaunele, masa si insertiile de lemn din esente le ulm si de trandafir, ale printetei Sissi nu se mai gasesc acum in fosta resedinta a acesteia si nimeni nu stie unde au ajuns.

,,Avea o masa incrustata cu sidef rosu care provine din scoici rosii. La un milion de scoici albe, abia daca se gaseste una rosie. Acum nu se prea mai gaseste sidef rosu. Totul era unicat. „, a declarat fostul administrator al SC Hercules.

Iata mai jos cateva fotografii cu printesa Sissi si cu statiunea Baile Herculane din acea epoca.

Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma-2
Sursa foto: Adevarul.ro
Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma-5
Sursa foto: pressalert.ro
Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma-4
Sursa foto: skyscrapercity.com
Obiecte valoroase din palatul printesei Sissi din Bailei Herculane au disparut fara urma-1
Sursa foto: skyscrapercity.com

 

Sursa foto: romania.infoturism.ro