Connect with us
Ziua inmormantarii Reginei Ana, 13 august, a fost declarata zi de doliu national de Guvern, in semn de respect fata de Alteta Sa.

Știri

OFICIAL: 13 August, zi de doliu national in memoria Reginei Ana

Executivul a hotarat ca ziua de 13 august sa fie zi de doliu national, in memoria Reginei Ana, decedata pe 1 august la varsta de 92 de ani. Majestatea sa va fi inmormantata in aceasta zi, la Curtea de Arges.

Ziua de doliu national preveda ca televiziunile si radiourile culturale sa aiba un regim special, iar institutiile culturale nu vor putea organiza spectacole si alte evenimente de acest gen.

Citeste si: Inmormantarea Reginei Ana. Programul funeraliilor, publicat de Casa Regala

Citeste si: Reactii dupa moartea Reginei Ana

De asemenea, drapelul Romaniei va fi arborat in berna la institutiile si autoritatile publice centrale si locale, precum si la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si cultura, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gari si autogari, pe pavilionul navelor.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in Romania pe 9 august 2016 si va fi dus la Castelul Peles, unde va sta pana miercuri seara. De atunci si pana in ziua inmormantarii, trupul Majestatii Sale va sta la Sala Tronului din Palatul Regal din Capitala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top