Connect with us
OFICIAL! Cum arată noile buletine și ce va fi inscripționat pe ele

Știri

OFICIAL! Cum arată noile buletine și ce va fi inscripționat pe ele

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, în cadrul unei dezbateri publice de astăzi, noile buletine care ar putea fi disponibile încă de anul viitor.

Noua carte de identitate are dimensiunea unui card bancar și ar putea costa 20 de euro, preț care va fi suportat de fiecare cetățean.

În momentul în care cetăţeanul va opta pentru noul document cu date biometrice, acesta va prelua şi funcţiile cardului de sănătate, conform iniţiatorilor proiectului. Noua carte de identitate va fi inscripţionată faţă-verso, va conţine data naşterii şi semnătura olografă.

„Cartea electronică de identitate va conţine un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice. Va permite stocarea în condiţii de siguranţă a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opţional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite utilizarea semnăturii electronice”, s-a precizat în cadrul dezbaterii, transmite Mediafax.

În cadrul dezbaterii de la MAI s-a subliniat faptul că există dese solicitări din partea statelor UE, care reclamă precaritatea actualelor documente.

Citește și: Un “preot pagân” a obținut dreptul să își poarte coarnele drăcești și în buletin

„Motivul principal al modificării actualelor documente e reprezentat de securitatea acestor documente şi de introducerea unor elemente moderne de siguranţă”, au conchis iniţiatorii proiectului de lege.

Implementarea CIP-ului în noile buletine a dus la controvesre puternice, după ce biserica s-a opus. Acestea ar putea deveni opționale, dar o decizie definitivă încă nu a fost luată în acest sens.

Vezi în galeria Foto cum vor arăta noile buletine

1 Comment

1 Comment

  1. al

    2017-07-26T20:04:47+03:00 at 20:04

    in sfarsit! multumim!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top