Connect with us
Olt: Incendiu în Coteana, într-o casă în care locuiau șapte oameni

Știri

Olt: Incendiu în Coteana, într-o casă în care locuiau șapte oameni

Un incendiu puternic a izbucnit în localitatea Coteana din județul Olt, fiind nevoie de intervenția a peste 20 de pompieri din cadrul ISU pentru a stinge flăcările

O locuinţă formată din parter şi etaj a fost grav avariată de un incendiu ce a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, în comuna Coteana, de la un scurtcircuit electric, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a peste douăzeci de pompieri din cadrul ISU Dolj care au acţionat aproape patru ore cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Potrivit ISU Olt, în casă locuiau şapte persoane ce au reuşit să iasă afară şi nu s-au înregistrat victime. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, la acoperişul casei şi la bunurile aflate în interior.

„Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de izolaţia din polistiren a locuinţei şi de materialele consumabile aflate în interior. Intervenţia pompierilor a durat mai bine de trei ore şi jumătate.

Au ars acoperişul casei pe circa 250 de metri pătraţi, mobilier, electronice, electrocasnice şi tocăria din PVC de la etajul locuinţei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs la un frigider”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

ISU recomandă cetăţenilor să nu pună în funcţiune electronice sau electrocasnice cu improvizaţii sau cabluri electrice cu izolaţia deteriorată şi să apeleze numai la personal autorizat pentru remedierea eventualelor defecţiuni.

Incendiu și la Gura Putnei

Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Putna, Bilca, Gălăneşti şi Vicovu de Sus, au intervenit cu 6 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Gura Putnei, comuna Putna.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi cel al unei bucătării de vară, cu pericol de propagare la construcţiile învecinate.

Au ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, acoperişul bucătăriei pe 40 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi alte bunuri. S-au degradat aproximativ 100 mp din tavanul casei, 50 mp din pereţi, precum şi ferestre de la mansardă şi de la parter.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat un adăpost de animale, un garaj, un atelier, o magazie şi o locuinţă aflată în imediata apropiere.

Citește și: Dâmbovița: Incendiu la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte

Citește și: Incendiu la un club din nordul stațiunii Mamaia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top