Connect with us
Omul care s-a gândit și la medicii uitați de statul român! Ce le-a oferit acestora

Știri

Omul care s-a gândit și la medicii uitați de statul român! Ce le-a oferit acestora

România și lumea întreagă se confruntă cu o criză fără precedent. Pandemia COVID-19 a luat toate statele pe nepregătire, astfel că bătălia pe aparatură medicală, echipamente, măști și dezinfectanți a fost una cruntă pe piață. Țara noastră avea stocuri aproape zero în luna ianuarie, astfel că situația a fost una extrem de delicată și totodată greu de gestionat.

Pas cu pas s-a reușit dotarea spitalelor și medicii din prima linie au început să primească cele necesare, dar și multe donații de la binevoitori, care au venit în sprijin cu ceea ce era nevoie.

Nimeni nu s-a gândit, însă și la medicii de familie, pe care statul român pare că i-a uitat. Săptămâni întregi aceștia și-au strigat disperarea, întrucât nu numai că nu au fost sprijiniți cu echipamente și dezinfectanți, dar nici măcar nu au mai găsit pe piață să cumpere, în contextul în care aceștia vin în contact zi de zi cu foarte mulți pacienți.

Tot un fel de prima linie pentru că mulți dintre cei care manifestă simptome de răceală, care ar putea însemna COVID-19, apelează mai întâi la medicii de familie.

Omul de afaceri Iulian Vladu, gest impresionant pentru medici și jandarmi

Omul de afaceri Iulian Vladu, gest impresionant pentru medici și jandarmi

Omul de afaceri Iulian Vladu, gest impresionant pentru medici și jandarmi

În orașul Găești, din județul Dâmbovița a existat totuși cineva care s-a gândit la medicii de familie. Omul de afaceri, Iulian Vladu, patronul restaurantului Rodiv și fost deputat PNL a donat echipamente complete celor 8 medici de familie din oraș, dar și celor 11 asistente ale acestora. Toate cadrele medicale au fost extrem de recunoscătoare pentru acest gest.

„Chiar și în această perioadă, avem zilnic foarte mulți pacienți. Unii dintre aceștia sunt pacienți cu manifestări clinice ale unei răceli, alții au boli cronice. Ne-am protejat fiecare cum am putut, dar în contextul dat este extrem de periculos să lucrăm fără echipamente. Nu numai că putem lua noi virusul, dar îl putem da și mai departe.

Și noi suntem tot un fel de prima linie pentru că mulți oameni vin la noi înainte de a ajunge la spitale, așa că suntem foarte recunoscători domnului Iulian Vladu pentru sprijinul acordat și sperăm să fie un exemplu pe care să-l urmeze și alții în întreaga țară. Medicii de familie au cam fost uitați de statul român”, a declarat unul din medicii de familie care a primit cu multă bucurie donația.

Același om de afaceri a făcut o donație importantă și către jandarmii din județul Dâmbovița, care au primit 30 de viziere, care le vor asigura protecția contra coronavirusului.

„Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, col. Matei Viorel mulțumește pentru sprijinul acordat și consideră că asemenea gesturi pot sensibiliza și alți întreprinzători pentru a acorda materiale de protecție instituțiilor statului”, a fost mesajul postat pe facebook de Jandarmeria Dâmbovița.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top