Connect with us
Operatiile au fost sistate in mai multe spitale din tara dupa ce s-a descoperit ca Hexi Pharma a furnizat dezinfectanti diluati unitatilor medicale.

Știri

Operatii sistate in mai multe spitale dupa scandalul dezinfectantilor

Decizii similare au fost luate in mai multe spitale din tara. Institutia este pe lista publicata de Ministerul Sanatatii a celor 50 de spitale in care au fost gasite probleme la eficienta biocidelor folosite.

 

Rezultatele anuntate miercuri de secretarul de stat Victor Strambu indica faptul ca toti dezinfectantii de la Hexi Pharma erau, intr-adevar, diluati. Strambu a spus ca produsele neconforme vor fi scoase din spitale.

Astfel, la clorura de amoniu, valoarea declarata era 15%, iar cea masurata – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarata era 10%, cea masurata – 7,41%. La Glutaraldehida, valoarea declarata era 12%, iar cea declarata – 1,23%”, a spus dr. Victor Strambu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Citeste si: Hexi Pharma a cerut intrarea in faliment!

„S-a decis retragerea produselor neconforme. Este vorba de ceea ce exista pe eticheta produsului fata de cele care sunt inscrise in regulament. Retragerea trebuie sa se faca imediat. Exista documente care sunt pastrate la unitate si vor fi ridicate”, a mai spus acesta.

Acesta a mai adaugat faptul ca Hexi Pharma va fi amendata cu 40.000 de lei, iar celelalte produse similare de pe piata din România vor fi testate in aceleasi conditii.

Citeste si: Lista spitalelor cu dezinfectanti diluati

„Am cerut de la Comisia de Biocide o lista cu producatorii din tara noastra si al produselor similare cu astfel de substante. In România sunt 18 producatori…si aproximativ 110 tipuri de biocide.”

Raportul va fi publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii in aproximativ doua zile. De asemenea, Guvernul intentioneaza sa dea in judecata Hexi Pharma. Ancheta penala continua in acest caz.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top