Connect with us
Oradea are în gradina zoologică un pui de capucin brun și unul de antilopă elan

Știri

Oradea are în gradina zoologică un pui de capucin brun și unul de antilopă elan

Un pui de capucin brun și unul de antilopă elan sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Oradea. Aceștia au venit pe lume în aceeași zi, de 9 iunie 2020, și sunt deja integrați în familiile lor.

Adminitrația Domeniului Public (ADP) Oradea anunță că trei capucini bruni au ajuns la Zoo Oradea în anul 2008, în urma unei donații din partea Zoo Debrețin.

În prezent, grupul include nu mai puțin de șapte membri, două familii cu trei pui, toți născuți în parcul orădean.

„Maimuțica stă mai tot timpul cocoțată în cârca mamei sale, obicei practicat aproximativ jumătate de an, așa simțindu-se mai protejată și reglându-și temperatura corpului. Puiul se hrănește în mod natural de la mamă, dar a început să mănânce deja și hrană normală, constând în fructe și legume”, a spus Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Specia de capucin este frecvent întâlnită în pădurile tropicale ale Americii de Sud și poate avea o speranță de viață, mai ales în captivitate, de până la 45 de ani.

Pe lângă puiul de capucin brun, la Zoo Oradea, s-a născut, în aceeași zi de 9 iunie, un pui de antilopă elan, cea mai mare specie de antilopă din Africa, care a întregit familia venită în custodie, în anul 2015, de la Zoo Nyiregyhaza.

Cuplul de antilope de la Zoo Oradea este format dintr-o femelă de șase ani, un mascul de cinci ani și puiul, tot mascul, în vârstă de o lună.

Specia poate atinge înălţimea de până la 1,8 m şi greutatea de 1.000 de kilograme.

Antilopa elan este specific zonelor aride din Africa Centrală şi de Vest.

Puii nu au deocamdată un nume, prin urmare doritorii sunt invitați să le aleagă unul, devenind astfel părinții adoptivi ai celor mai tinere exemplare din Zoo Oradea.

Grădina este deschisă în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00.

Sunt Daniela Stoiu, am 49 de ani si sunt senior editor la HUFF.ro. Experienta mea acumulata ma ajuta sa scriu stiri din domeniile: economie, stiri interne, sociale, locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top