Connect with us
Ordonanța militară nr. 10. România, tot mai aproape de scenariul 5

Știri

Ordonanța militară nr. 10. România, tot mai aproape de scenariul 5

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut semnificativ în țara noastră, iar autoritățile anunță vârful pandemiei și se pregătesc de un nou val de infectări. România este foarte aproape de scenariul 5, care va fi instaurat odată cu înregistrarea a 10.000 de îmbolnăviri; în prezent, există 8746 de cazuri confirmate. În acest context, se pregătește Ordonanța militară nr. 10, prin care vor fi introduse cel mai probabil noi restricții.

Ordonanța militară nr. 10

Potrivit specialiștilor, vârful pandemiei ar urma să aibă loc în urma sărbătorilor pascale, când probabil ne vom confrunta cu un număr mare de îmbolnăviri. România este aproape de cele 10.000 de cazuri care ar indica trecerea la un nou scenariu. Momentan, autoritățile neagă acest scenariu, însă lucrurile se vor schimba odată cu atingerea pragului.

Ministerul Afacerilor Interne ar urma să anunțe, în cursul acestei săptămâni, Ordonanța militară nr. 10, pentru a ține în frâu numărul cazurilor confirmate de infectare cu COVID-19.

Una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10 va fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira. Ca și în cazul ordonanțelor anterioare, această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

De asemenea, ne putem aștepta la schimbări și în ceea ce privește declarația pe propria răspundere, care a fost modificată de-a lungul timpului. Astfel, vor putea suferi modificări modul de completare și prezentarea ei, ceea ce dă bătăi mari de cap populației.

Nu ar fi exclusă nici înăsprirea amenzilor, în vederea determinării oamenilor de a respecta măsurile impuse. În acest moment, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei; pentru persoanele juridice: între 10.000 de lei și 70.000 de lei.

România, tot mai aproape de scenariul 5

În ceea ce privește intrarea în Scenariul nr. 5, aceasta ar putea să afecteze Bucureștiul. Capitala a înregistrat 977 de cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor furnizate sâmbătă, la ora 13:00, de Grupul de Comunicare Strategică, și este foarte aproape de borna celor 1.000 de cazuri.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. marchis

    2020-04-20T13:11:46+03:00 at 13:11

    Buna ziua,
    Hristos a inviat!
    Se dau amenzi ,suma e mare, dar cate se vor incasa,nu ma refer la cele contestate ci la cele aplicate acelor persoane care nu au platit niciodata amenzile.Cred ca trebuie sa ne gandim la un alt mod de constragere.
    O masura pe care o impui daca nu o urmaresti sau nu are finalitate mai bine nu o impui,iti scade autoritatea. Asa cum daca vrei sa afli ceva faci o comisie=rezultat zero.
    Cred ca justitia ar trebui sa urgenteze unele procese si sa dea exemple in situatia actuala de urgenta,se fac anchete pt. zadarnicirea combaterii bolilor dar cand se vor finaliza ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top