Connect with us
Măști de protecție gratuite din partea statului. Cine va beneficia

Sanatate

Măști de protecție gratuite din partea statului. Cine va beneficia

Klaus Iohannis a declarat miercuri că starea de urgență va fi ridicată de la 15 mai, dacă situația țării va evolua spre bine. Mai multe măsuri vor fi înlăturate. Oamenii vor putea să circule în spațiile publice fără declarație. Acest lucru va fi posibil doar dacă vor fi purtate măști de protecție. Președintele a declarat că ele vor fi obligatorii cel puțin tot anul în spațiile închise și transportul în comun. Având în vedere obligativitatea lor, unele categorii sociale vor primi măști de protecție gratuit.

Măști de protecție gratuite din partea statului. Cine va beneficia

Având în vedere că toată lumea va fi nevoită să poarte măști de protecție, autoritățile s-au gândit și la unele situații speciale. Astfel, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va căuta soluţii pentru ca persoanele cu venituri reduse să poată beneficia de măşti în mod gratuit.

„Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoane, să spun, vulnerabile, care sunt sub incidenţa legii privind venitul minim garantat, vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măşti. Nu contracost!”, a spus premierul.

De altfel, va fi produsă o cantitate mare de măști de protecție. În acest sens, au fost autorizate cât mai mult firme care vor introduce în fabricație aceste produse. Au fost achiziționate utilaje noi care au o capacitate de producție semnificativă.

De asemenea, el a confirmat spusele ministrului Economiei, Virgil Popescu. Acesta declara că România va atinge în mai performanța de a realiza 1 milion de măști zilnic. Pentru a asigura necesarul întregii populații, România va apela și la furnizorii externi.

“Dacă domnul ministru al Economiei a spus, înseamnă că aşa e. Eu sper să creştem această capacitate. Va trebui, până la data de 15 mai, să producem cantităţi semnificative. De asemenea, să reuşim achiziţionarea de măşti suplimentare de la furnizori externi.”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că Unifarm deţine în prezent peste 4 milioane de măşti chirurgicale şi că acestora li se adaugă stocuri de măşti ffp2 şi ffp3.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top