Connect with us
Parada de 1 decembrie se anunță spectaculoasă. Forțe importante din M.A.I, MAPN și S.R.I vor fi dislocate pentru parada de Ziua Națională.

Știri

Parada de 1 Decembrie se anunță spectaculoasă

Parada de 1 decembrie care este programată să înceapă la ora 11:00, se anunță spectaculoasă. Forțe importante din M.A.I, MAPN și S.R.I vor fi dislocate pentru parada de Ziua Națională. Una din inovațiile pregătite în acest an de către organizatorii este legată de prezența F-16 Fighting Falcon.

Parada de 1 Decembrie-Noutățile prezente

Aeronavele F-16 Fighting Falcon nu sunt singura noutate adusă de parada din acest an. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Cu această ocazie, militari străini din state membre NATO, dar și peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave vor lua parte la eveniment. Din contingentul total de militari prezenți, 3.000 aparțin M.A.I, M.A.p.N și S.R.I.

La nivel de echipament prezent la paradă, aniversarea din 2016 aduce o mulțime de noutăți. Pe lângă avioanele F-16, participanții la paradă vor putea admira tehnica de transport ușoară (motociclete enduro și ATV-uri). Acestea aparțin forțelor pentru operații speciale și poliției militare. Noua ținută combat a militarilor români, care va intra în dotare în 2017 va putea fi și ea admirată. Dar și Centrul Mobil de Pregătire a Populației și a Personalului de intervenție, cunoscut sub denumirea de Caravana SMURD.

Una din atracțiile principale ale paradei de astăzi va fi spectacolul aviatic pus în scenă de Forțele Aeriene Române. 3 detașamente ale acestei instituții participă la paradă. Ele vor fi reprezentate de două blocuri de paradă. Primul este Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” iar a doua Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.

Citește și:Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 decembrie, ziua națională a României

Dubla simbolistică a zilei

Ziua Națională va fi cinstită în toate instituțiile statului de pe cuprinsul României, prin arborarea drapelului național. Marinarii români aflați pe mare vor ridica Marele Pavoaz. Soldații care sunt în misiune în diverse teatre de război vor participa la diverse ceremonii militare în onoarea Marii Uniri de 1918.

1 Decembrie 2016 are dublă semnificație. Este pe de o parte Ziua Națională a României, dar și aniversarea cu numărul 100 de la intrarea țării noastre în prima mare conflagrație planetară. Așadar, defilarea care va avea loc astăzi în zona Arcului de Triumf are și rolul de a onora memoria celor care au luptat sub culorile tricolorului românesc în Primul Război Mondial.

Parada de 1 decembrie are loc astăzi cu începere de la ora 11:00. Traseul pe care se va desfășura cuprinde Bulevardul Kiseleff, din zona Piața Presei Libere, Arcul de Triumf, Piața Victoriei.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top