Connect with us
Parada militară de 1 Decembrie

Știri

Parada militară de 1 Decembrie. Cele mai spectaculoase imagini

Parada militară de 1 Decembrie din acest an se desfășoară la Arcul de Triumf, monument inaugurat chiar de Ziua Națională.

Parada militară de 1 Decembrie – Ce se întâmplă chiar acum la Arcul de Triumf

GALERIE FOTO DE LA PARADĂ

Elicopterele IAR și SOCAT au împânzit cerul, deasupra Arcului de Triumf.

parada-militara-12

parada-militara-13

Pe cer au apărut și mult așteptatele avioane americane F-16.

parada-militara-14

parada-militara-15

Nu puteau lipsi nici tancurile. Sunt aceleași tancuri pe care le-am văzut și anul trecut, cunoscute sub numele de cod „Bizonul”. Sunt tancuri de categorie mijlocie.

parada-militara-16

Paradă militară cu prezențe speciale: Carla Mușat a cântat Imnul Național

Parada a început prin salutarea președintelui Klaus Iohannis. La ora 11 și 3 minute a început intonarea imnului de stat al României. Imnul României a fost interpretat de soprana Carla Mușat.

În tribuna oficială sunt reprezentanți ai corpului diplomatic, miniștrii, în funcție cu șeful cabinetului și foștii președinți ai României. Comandantaul bateriei este Doina Toader de la Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

parada-militara-1

În tribuna oficială sunt și veteranii de război din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. România are peste 13.000 de veterani de război în viață.

parada-militara

Parada a început la ora 11 și 11 minute.

parada-militara-3

parada-militara-2

Mesajul lui Cioloș de Ziua Națională

”În spatele miracolului (nota redacției: unirii) se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la acealaltă.

Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie. Am avut valoare în cultură. A fost posibil datorită curajului armatei române. A fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, a declarat Cioloș, conform news.ro.

Premierul susține că suntem în fața unei mari provocări, care ne permite să desăvârșim proiectul României moderne.

CITEȘTE ȘI: Programul televiziunilor de Ziua Națională

”Şi acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de ţară împreună, dincolo de diferenţa de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat. Acest vis şi această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, de la România viitorului. Ne poate ajuta să găsim în noi forţa coerenţei, forţa coeziunii în a susţine un proiect de ţară.

Sursa foto: captură TVR 1

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top