Connect with us
Ministrul de Externe Lazăr Comănescu își dorește o Românie multiculturală

Știri

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, își dorește o Românie multiculturală

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu își dorește o Românie multiculturală. Oficialul a vorbit despre importanța României în spațiul european și NATO, cu ocazia Zilei Naționale.

Lazăr Comănescu amintește situația României în contextul politic global fierbinte și importanța rămânerii acesteia alături de partenerii strategici. Comănescu își dorește reafirmarea atașamentului României pentru principiile dreptului internațional și promovarea respectului reciproc. Acesta a vorbit despre dialog și bună înțelegere, despre valorile multiculturalismului. Aceste valori stau la baza profilului internațional al României și a acțiunii sale externe.

Avem nevoie de o Românie predictibilă

Românii nu trebuie să uite de devotament, de perseverența și sacrificiul înaintașilor noștri, de lucrurile realizate numai prin dragoste de țară, a mai afirmat Comănescu.

”Capacitatea de a furniza predictibilitate, încredere şi stabilitate într-o regiune cu tensiuni şi riscuri diverse profilează astăzi ţara noastră ca partener respectat şi credibil în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. În acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocări la nivel internaţional şi regional, doresc să reafirm ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional. Nu trebuie să uităm de promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului. Acestea stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe”, subliniază ministrul Afacerilor Externe, scrie news.ro.

Demersurile diplomatice vor continua pentru consolidarea statului țării noastre pe harta globală. România va continua să contribuie la eforturile comune cu țările prietene pentru o lume mai sigură și mai pașnică.

CITEȘTE ȘI: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: „Ziua Națională nu e a partidelor”

”În această zi aniversară, adresez mulţumirile mele şi ale colegilor mei tuturor românilor din ţară şi din străinătate care, prin activitatea lor de zi cu zi, prin valorile care le călăuzesc viaţa, contribuie la progresul şi promovarea României. La mulţi ani tuturor românilor! La mulţi ani, România!”, încheie ministrul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top