Parapsihologul Cosmin Sindila tradiții și interpretari speciale de Sfânta Maria

Parapsihologul Cosmin Sindila ne aduce la cunoștință cîteva tradiții și interpretari speciale de Sfânta Maria. Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, este prăznuită în 15 august si este una dintre cele mai mari sarbatori ale Bisericii Crestine. Aceasta mare sarbatoare marchează trecerea de la vară la toamnă. Ziua Marinei, este celebrata tot in aceasta zi intrucat Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor.

În tradiţia populară , Maica Domnului este ocrotitoare a familiilor aflate in nevoie dar nu numai, ci şi a naşterii pruncilor sănătoşi.

Parapsihologul Cosmin Sindila tradiții și interpretari speciale de Sfânta Maria

În familiile unde se gasesc fete de măritat, icoana Fecioarei Maria este împodobită cu flori de busuioc in aceste fel fetele vor avea noroc in dragoste si isi vor gasi ursitul.

În această zi, se culege năvalnicul,aceasta fiind o plantă care creşte în păduri, în locuri ascunse, cunoscute doar de femeile vârstnice. In aceasta zi navalnicul este daruit fetelor nemaritate ptr a avea noroc de un baiat bun si iubitor.

Citește și: Sfanta Maria 15 august se spune sau nu „La mulți ani” astăzi de Adormirea Maicii Domnului

Potrivit unei superstiții populare, este interzis ca în această zi să îţi tunzi părul, la fel cum este interzis să mergi înapoi. Dacă nu respecţi întocmai aceasta superstitie, dracul va rade, iar Maica Domnului se va întrista şi va plange.

Daca in aceasta zi vor inflorii trandafirii, acestia trădează venirea unei toamne blânde. Se mai spune că în această zi rugăciunile facute  către Sfânta Maria sunt cele mai ascultate din tot anul.

Adormirea Maicii Domnului

Citește și: Adormirea Maicii Domnului. Blestemul de 5 ani! Ce să nu faci în această zi de sărbătoare Sfânta Maria

In unele zone din muntenia, tradiția spune că in aceasta zi, se împart struguri, faguri de miere sau prune, pentru  cei morți, iar in  dimineața zilei în care este praznuita Adormirea Maicii Domnului se obișnuiește ca femeile să meargă la biserică și să dea de pomana ptr cei morti

Citește și: Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) – Ce să faci în această zi 2019

Legendele mai  spun că Maica Domnului a  blestemat păianjenul, pentru că  acesta a întrecut-o la tesut, iar pe năvalnicul Dragobete, care i-a ieșit în drum și a speriat-o, l-ar fi  transformat într-o plantă asemănătoare ferigii, folosită de femeile in varsta pentru  descântecele de dragoste: „Năvalnic eşti, năvalnic să fii. Între buruieni de dragoste eşti, şi buruiană de dragoste să rămâi!”.

Acest articol a fost actualizat la: 2019-08-15T14:54:18+03:00 14:54

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More