Connect with us

Știri

Paște 2017 – Mesajul Patriarhului Daniel pentru români

În mesajul tradițional de Paște, Patriarhul Daniel le cere românilor să arate pace şi bucurie în familie şi în societate prin ajutorarea celor bolnavi, pe orfani, pe bătrâni, pe săraci şi pe cei care sunt însinguraţi şi întristaţi.

„Sărbătoarea Învierii sau Sfintele Paşti reprezintă biruinţa lui Hristos asupra păcatului, asupra Iadului şi asupra morţii, prin urmare, Sfintele Paşti sunt sărbătoarea vieţii veşnice, a luminii veşnice şi a bucuriei veşnice în iubirea Preasfintei Treimi. De aceea, în noaptea de Pasti şi în toată perioada pascală, timp de 40 de zile, cântăm troparul «Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte, viaţă dăruindu-le».

Citește și: Mărturia bărbatului care a intrat în Mormântul Sfânt de la Ierusalim. Cum se aprinde Lumina de Înviere

De asemenea, cântăm «Acum toate s-au umplut de lumină, şi cerul şi pământul şi cele de sub pământ sau să se veselească cele cereşti şi să se bucure cele pământeşti că a făcut biruinţă cu braţul Său, Domnul»”, transmite Patriarhul Daniel, într-un mesaj adresat românilor.

Patriarhul Daniel: „Suntem chemaţi să arătăm lumină, pace şi bucurie în familie”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le cere enoriașilor ca, în aceste zile de zărbătoare, să nu uite de cei aflați în nevoie.

Citește și: Traditii si superstiții în Noaptea de Înviere și de Paște. Superstitii de Invierea Domnului

„În aceste zile de lumină, pace şi bucurie primite de la Hristos Domnul, suntem chemaţi să arătăm lumină, pace şi bucurie în familie, în societate, mai ales, ajutând pe cei bolnavi, pe orfani, pe bătrâni, pe săraci şi pe cei care sunt însinguraţi şi întristaţi.

Să nu uităm nici pe românii care se află printre străini şi să îi purtăm în rugăciunile şi în iubirea noastră. Cu prilejiul Sfintelor Paşti, vă adresăm tuturor, doriri de sănătate şi bucurie, pace şi mântuire împreună cu salutul pascal «Hristos a înviat!»”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top