Connect with us
Patagonia - brand inovator cunoscut de zeci de ani

Știri

Patagonia – brand inovator cunoscut de zeci de ani

Patagonia – brand inovator cunoscut de zeci de ani

Producătorul american Patagonia este un precursor al îmbrăcămintei ecologice pentru activități în aer liber. Fondatorul companiei, Yvon Chouinard, a fost un catarator activ, iar în 1965 el și prietenul său Tom Frost au fondat ChouinardEquipment, care a dat naștere brandului Patagonia. În primii ani de functionare, Yvon și Tom s-au concentrat pe îmbunătățirea echipamentului de alpinism disponibil pe piață. Prima decizie pro-mediu pe care fondatorul mărcii a luat-o a fost aceea de a-și reduce în mod semnificativ activitatea la începutul anilor 1970, motivul fiind acela că echipamentul său servea alpiniștilor, dar provoca și daune la suprafața rocilor. În 1972, compania a început să vândă îmbrăcăminte, ceea ce a dat naștere unei revoluții pe piața de outdoor. Marca a fost una dintre primele care s-a bazat pe materiale sintetice, mult mai potrivite pentru activitățile montane. Acestea protejau împotriva frigului, asigurând în același timp o senzație plăcută de uscăciune.

O altă inovație a fost utilizarea polipropilenei, care fusese folosită anterior pentru frânghii. Materialul era ideal pentru crearea de lenjerie intimă. Aceasta nu absoarbe umezeala, oferind confort în timpul efortului sporit. Într-unul dintre cataloagele sale, Patagonia a inclus un eseu în care explica ceea ce în prezent orice fan al activităților în aer liber numește „sa te imbraci ca o ceapă”. Marca s-a concentrat apoi pe crearea unor produse mai inovatoare. Cu toate acestea, fondatorii săi au început să observe semnele efectelor încălzirii globale. S-a decis atunci ca brandul să creeze produse cât mai ecologice posibil. Durabile și fabricate din materiale reciclate.

O companie cu o misiune, care are grijă de planetă și de oameni

Patagonia este esența ecologica, produsele sale sunt realizate în mare parte din materiale reciclate. În colecțiile recente, procentul acestora se apropie deja de aproape 70% din toate fibrele utilizate. Bumbacul folosit este doar materie primă organică de mai bine de două decenii. Deci, dacă nu vă orientați către produsele mărcii, vă va fi greu să găsiți o alternativă la fel de durabilă. Cu toate acestea, companiei nu îi pasă doar de planetă, ci și de oameni. Acest lucru se datorează faptului că fiecare fabrică este strict inspectată, muncitorii sunt plătiți cu un salariu corect, iar condițiile de muncă respectă standardele internaționale. Acesta este motivul pentru care majoritatea articolelor de îmbrăcăminte au binecunoscutele și respectatele certificate bluesign® și Fair Trade Certified. Așadar, puteți fi siguri că atunci când mergeți la un magazin Patagonia sau căutați produsele brandului online, alegeți haine responsabile și ecologice care nu numai că arată bine și sunt funcționale, dar au și un impact minim posibil asupra mediului înconjurător, ceea ce este deosebit de important pentru noi, ca fani ai activităților în aer liber.

Produse universale și colecții specializate

Brandul Patagonia are în colecțiile sale îmbrăcăminte și accesorii pentru aproape toate activitățile în aer liber. Nu contează dacă vă place ciclismul montan, surfing-ul sau drumețiile în weekend-uri ! Fiecare produs Patagonia are în comun nu numai construcția ecologică, ci și designul său unic și la modă. Patagonia a fost unul dintre primele branduri care a început să creeze îmbrăcăminte de exterior la fel de funcțională pe cât de moderna. Noile colecții de produse sunt inspirate de cele mai frumoase locuri de pe planeta noastră. Marca oferă o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii de înaltă calitate. Atât cele universale, care se vor dovedi utile în timpul turismului și în timpul purtării zilnice, cât și cele specializate, concepute pentru alpiniști și pentru fanii activităților montane foarte extreme. În magazinul Patagonia, vom putea beneficia și de sfaturi profesionale, care ne vor permite să completăm o ținută outdoor care să ne asigure confort termic și libertate totală de mișcare.

Magazinul Patagonia, o selecție largă de îmbrăcăminte pentru orice activitate

În oferta producătorului american veți găsi toate produsele necesare pentru activitățile în aer liber. Colecțiile specializate pentru alpinism, alergare, drumeții sau ciclism sunt create pe baza unor tehnologii proprii și externe. Cele mai avansate materiale ne vor proteja de pierderea temperaturii corporale confortabile și de pierderea de libertate de mișcare necesară în timpul activității. Magazinul outdoor Patagonia oferă, de asemenea, produse de zi cu zi care sunt perfecte indiferent de vreme și de planurile dvs. De la tricouri ușoare din bumbac până la jachete de iarnă care ne vor permite să supraviețuim frigului urban. Având în vedere mediul înconjurător, brandul nu numai că folosește materiale ecologice excepționale, de origine organică sau reciclată, dar se bazează și pe o manoperă excelentă. Doar un produs durabil și practic, care va rezista mai multe sezoane, va avea un impact minim asupra mediului. Așadar, dacă iubiți activitățile în aer liber și vă pasă de planetă, alegerea hainelor și accesoriilor cu logo-ul distinctiv cu vârful Fitz Roy va fi o decizie excelentă pentru dumneavoastră.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top