Connect with us
Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

Știri

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, anunţă Antena 3. Analistul militar Radu Tudor a declarat pentru Antena 3 că cei patru militari români se află în stare stabilă în urma incidentului din timpul unui antrenament.

Conform informaţiilor obţinute de Radu Tudor de la Ministerul Apărării Naţionale, militarii au fost răniţi de un dispozitiv explozibil peste care a trecut maşina în care se aflau. Radu Tudor a declarat într-o intervenţie telefonică în emisiunea „News Magazine” că Ministerul Apărării ţine legătura cu misiunea română din Afganistan:

„Undeva în jur de 1.800 de militar români în Afganistan, în toate misiunile internaționale. În Afganistan contribuția noastră este foarte apreciată, am mai avut astfel de incidente, nu doar noi, dar și forțele aliate. Nu știu cum o să pice această veste, în raport cu afirmațiile făcute de Daniel Barbu, care spunea că meseria de politician este mai periculoasă decât cea de militar.”

O postare despre cutremur a unui oficial a încins spiritele. Poziţia guvernului

Explozie în Budapesta – doi poliţişti au fost răniţi. VIDEO

Comunicat oficial de la MApN

„Patru militari din Batalionul Protecția Forței „Rechinii Albi” au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top