Connect with us
Pelerinaj Sf. Parascheva 2016. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că peste 6000 de angajați ai ministerului vor asigura ordinea la eveniment.

Știri

Pelerinaj Sf. Parascheva 2016. Mobilizare pentru asigurarea ordinii publice la Iași

Pelerinaj Sf. Parascheva 2016. Mai mult de 6.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura ordinea publică la Iași, în perioada 9-17 octombrie, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, dar și la manifestările dedicare Zilei Orașului.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că echipajele vor acționat în zona bisericilor și a locurilor unde se vor desfășura manifestări cultural-artistice, dar și în trenuri și gări. Totodată, numărul poliţiştilor rutieri va fi suplimentat în apropierea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Palatului Culturii, gării şi autogării.

Pelerinaj Sf. Parascheva 2016 – MAI anunță măsuri de asigurare a ordinii publice.

„În perioada 9 – 17.10.2016, peste 6.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri vor asigura măsurile de siguranță publică cu ocazia pelerinajului care are loc în fiecare an cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Echipajele de ordine publică vor acționa în zona obiectivelor de cult, la locurile de desfășurare a manifestărilor cultural-artistice unde se așteaptă un număr mare de persoane, precum și în trenuri și în stațiile CFR.

Numărul polițiștilor rutieri va fi suplimentat în zona din apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Palatului Culturii, Gării și Autogării, precum și la locurile de desfășurare a evenimentelor cu public numeros. Polițiștii vor fi prezenți pentru a fluidiza circulația și pentru a impune măsuri de restricție temporară sau permanentă a traficului rutier pe anumite străzi, în scopul prevenirii aglomerărilor și a blocajelor rutiere.

De asemenea, pompierii-salvatori, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi pregătiți să intervină pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență ce pot apărea pe parcursul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva și a manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă.

În proximitatea Catedralei Mitropolitane vor fi amplasate patru puncte pentru acordarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, în zonă va exista un dispozitiv constituit din echipaje de salvatori, dotate cu stingătoare portabile și alte mijloace de primă intervenție, care, la nevoie, să poată interveni rapid pentru stingerea incendiilor.

Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra programului manifestărilor și să respecte indicațiile autorităților referitoare la restricții și alte măsuri astfel încât să evite aglomerațiile, blocajele în trafic sau orice altă situație neplăcută”, se arată în comunicatul MAI.

Pelerinaj Sf. Parascheva 2016

Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva desfășurat la Iași este unul dintre cele mai importante evenimente religioase anuale. Mii de pelerini din toată țara iau parte la acest pelerinaj, pentru a se închina la moaștele sfintei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top