Connect with us
Hidrologii au emis atenționări cod portocaliu și cod galben de inundații pentru mai multe râuri din județele Botoșani și Vaslui.

Știri

Pericol de INUNDAȚII în județele Vaslui și Botoșani

Hidrologii au instituit cod galben de inundații pe un sector îndiguit al râului Bârlad și cod galben pe alte două sectoare ale râului din județul Vaslui. Totodată,  râurile mici din bazinele superioare Jijia, Sitna şi Miletin, în judeţul Botoşani, sunt duminică sub avertizare cod galben.

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de inundaţie pe râul Bârlad, pe sectorul îndiguit aflat în aval de staţia Băceşti şi în amonte de staţia Vaslui. Avertizarea cod portocaliu pe râul din judeţul Vaslui a intrat în vigoare la ora 12.00 şi este valabilă până la ora 24.00.

Tot de la ora 12.00 este sub avertizare cod galben de inundaţii râul Bârlad, în sectorul aflat între staţia Băceşti şi staţia Bârlad. Avertizarea cod galben este valabilă până luni, la ora 09.00.

Citește și: Vreme EXTREMĂ în România. VISCOL și vânt puternic în aproape toată țara

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 20.00, şi pentru râurile Bârlad, în sectorul aflat între staţia Băceşti şi staţia Negreşti, şi Tutova, sectorul dintre staţia Rădeni şi Pueşti.

Şi râurile mici din bazinele superioare Jijia, Sitna şi Miletin, în judeţul Botoşani, sunt duminică, până la ora 16.00, sub avertizare cod galben de inundaţii. Hidrologii avertizează că pe aceste râuri se pot depăşi cotele de atenţie, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu, care a intrat în vigoare duminică, la ora 11.00 şi este valabilă până la ora 18.00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top