Connect with us
Peste 40.000 de pelerini îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

Știri

Peste 40.000 de pelerini îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

Papa Francisc urmează ca astăzi să ajungă la Șumuleu Ciuc și Iași. Programul inițial a fost schimbat, astfel aeronava care-l transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureș, în loc de Bacău, din cauza condițiilor meteo nevaforabile.

Vremea nu-i ține departe pe credincioși de Papă

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenți, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Tîrgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie în fața a câteva sute de mii de pelerini așteptați. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul din Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top