Știri

Petre Roman, la Parchetul General, în dosarul Mineriadei

Fostul premier Petre Roman a venit, marţi, la Parchetul instanţei supreme pentru ca procurorii militari să îi aducă la cunoştinţă că este inculpat în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii, alături de mai multe persoane, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu şi Miron Cozma.

Petre Roman a ajuns la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 9.30 şi la intrare nu a vrut să facă nicio declaraţie despre punerea sa sub acuzare în dosarul Mineriadei.

Procurorii militari l-au citat pe Petre Roman să se prezinte marţi la PICCJ pentru a i se aduce la cunoştinţă că i s-a schimbat încadrarea din suspect în inculpat în dosarul Mineriadei şi că este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Procurorii militari cheamă la audieri toate persoanele puse sub acuzare în acest dosar.

Luni a fost la PICCJ Ion Iliescu, avocatul acestuia spunând că fostul preşedinte nu a dat declaraţii în dosarul Mineriadei, ci a luat la cunoştinţă că i s-a schimbat încadrarea în inculpat şi că este învinuit de infracţiuni contra umanităţii, urmând să îşi pregătească apărarea.


Stiri pe acelasi subiect:

Audieri în Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu, în fața procurorilor

Victor Ciorbea, audiat în dosarul Mineriadei: Au fost discuții despre ce funcții am avut

Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu și Petre Roman, INCULPAȚI

Ion Iliescu, despre Dosarul Mineriadei: „Nu am nimic să-mi reproșez”

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-17T11:00:27+02:00 11:00

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More