Connect with us
PNL și USR cer demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat în primă instanță

Știri

PNL și USR cer demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat în primă instanță

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Opoziția a avut o primă reacție la condamnarea liderului PSD.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut demisia acestuia din toate funcțiile publice, urmare a decizie de azi a Instanței Supreme

„Nu am obiceiul să comentez deciziile instanţelor, dar cred că după această decizie a instanţei,Liviu Dragnea trebuie să demisioneze de urgenţă din toate funcţiile publice pe care le deţine”, a declarat Orban la Realitatea TV.

Orban a precizat şi că în cazul în care Dragnea nu va demisiona toţi parlamantarii PSD ar trebuie să îl schimbe din funcţie. „România este dominată de un individ şi de clanul său”, a conchis Orban.

Și USR îi cere demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat

După reacția lui Orban, a venit și o reacție a USR, care îl numește pe președintele Camerei Deputaților „infractor cu două condamnări penale” și îi solicită demisia din fruntea camerei inferioare a Parlamentului.

Uniunea Salvaţi România îi cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul „DGASPC Teleorman”.

„Este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una din cele mai importante funcţii de conducere ale statului şi să reprezinte România. Decizia ÎCCJ de astăzi este o dovadă că justiţia este independentă şi a rămas imparţială în ciuda presiunilor teribile exercitate de Liviu Dragnea şi de PSD în ultimul an şi jumătate”, se arată într-un comunicat transmis de USR.

USR apreciază că decizia judecătorilor în acest dosar „pune capăt unor ani în care Liviu Dragnea a teleormanizat România şi şi-a subordonat oamenii prin ilegalităţi şi plătindu-i” din banii statului.

„Acest infractor nu mai are ce căuta la conducerea Parlamentului şi în nicio funcţie publică, iar PSD trebuie să renunţe la planul de anihilare a justiţiei iniţiat de Dragnea. Un partid condus de un infractor, care are şi alte dosare în curs, nu are legitimitatea de a modifica cele mai importante legi în domeniul justiţiei, cu scopul vădit de a subordona procurorii şi de a intimida judecătorii”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Joi, Instanţa supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul „DGASPC Teleorman” în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Citește și: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare

Citește și: Condamnări în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

1 Comment

1 Comment

  1. Florin Valeriu Ciobanufvciobanu@yahoo.com

    2018-06-22T09:09:23+03:00 at 9:09

    Domnule Orban,ai mult curaj fata de adevaratul Orban,sluga prea-plecata a Lulutei Kovesi „indestructibila”.Tu dai mai domule ,lectii de morala polica si sociala?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top