Connect with us
Traficul pe podul de la Agigea, situat pe Drumul Naţional 39, se va redeschide începând de luni, 28 noiembrie, ora 00:00.

Știri

Podul de la Agigea va fi redeschis luni traficului

Traficul pe podul de la Agigea, situat pe Drumul Naţional 39, se va redeschide începând de luni, 28 noiembrie, ora 00:00. Acest lucru se va întâmpla mai devreme cu trei săptămâni faţă de termenul estimat.

Anunțul făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi va bucura pe șoferii care tranzitează zona.

Directorul General al CNAIR, Cătălin Homor, a fost duminică la Podul Agigea şi a evaluat stadiul lucrărilor.

“Podul de la Agigea a fost un proiect blocat la începutul mandatului, a fost un proiect suspendat de mai bine de doi ani. Ţinând cont de importanţa acestui proiect, l-am trecut pe lista mea de priorităţi în primele trei. După negocieri foarte dure cu constructorul şi de amploare, am reuşit să deblocăm acest proiect. Nu numai că am reuşit să-l deblocăm, ci ritmul lucrărilor a fost unul accelerat. Cu o mobilizare bună a constructorului şi un management riguros din partea companiei suntem astăzi în situaţia pozitivă de a deschide traficul pe acest pod fără restricţii”, a afirmat Cătălin Homor.

El a mai explicat că lucrările nu au fost finalizate, motiv pentru care podul va mai fi închis la începutul anului viitor. Se va întâmpla în martie sau aprilie, timp de o lună, pentru a fi asfaltat.

“Este bine de notat faptul că lucrările nu sunt finalizate în integralitate. Acest pod probabil va mai fi închis în luna martie sau aprilie, în funcţie de sezonul de lucru şi de vreme. Cum ne va permite aceasta pentru a finaliza lucrările la partea carosabilă. Este varianta pentru care eu militez. Pentru că dacă nu se închide traficul total, nici trafic nu va fi, nici circulaţie decentă. Și nici lucrările nu se vor desfăşura într-un ritm normal. Consider că oportun este să-l închidem o lună, finalizăm şi-l deschidem”, a precizat directorul general al CNAIR.

Lucrările au început în 2010

Circulaţia pe Podul Agigea se va desfăşura respectând regulile de circulaţie şi semnalizările existente, precizează CNAIR.

Podul a fost închis complet circulaţiei din 12 Septembrie pentru a fi înlocuite ultimele două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia.

Citește și: Un autocar românesc s-a răsturnat în Italia
Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar au fost mult întârziate.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top