Connect with us
Poliția atenționează șoferii care se vor urca la volan pentru a reveni din mini-vacanța de Crăciun. Se așteaptă trafic îngreunat.

Știri

Poliția atenționează șoferii care se întorc din vacanța de Crăciun

Poliția atenționează șoferii care se vor urca la volan pentru a reveni din mini-vacanța de Crăciun. Autoritățile trag un semnal de alarmă asupra condițiilor de trafic care vor pune probleme conducătorilor auto.

Poliția atenționează – accesați rute alternative decât cele obișnuite

În amplul comunicat al poliției este menționată importanța adaptării vitezei la condițiile de mers precum și recomandarea la răbdare pentru că drumurile vor fi probabil pline de autoturisme.

„La întoarcerea din minivacanța de Crăciun, Poliţia Română vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului. Totodată, este recomandat să măriţi distanţa în mers, dacă acesta este acoperit de zăpadă, gheață sau polei. Pentru a evita cozile pe drumurile care duc în special către staţiunile montane, Poliţia Română vă recomandă să luaţi în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă. Valorile de trafic vor crește cu siguranță.”, avertizează biroul de comunicare al poliției române.

Citește și: Trafic îngreunat pe DN 65 Pitești – Slatina. Cozi kilometrice de mașini

Polițiști au publicat inclusiv o listă cu cele mai aglomerate tronsoane precum și alternativele la acestea. Pentru DN1, șoferilor le sunt recomandate D.N.1 A –Braşov –Săcele –Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti –Buftea – Bucureşti. O altă variantă este D.N. 73 – Braşov – Bran – Câmpulung Muscel – Piteşti – Autostrada A1 (Piteşti – Bucureşti). Pentru cei care trec prin Sinaia există varianta D.N. 71 – Sinaia – Moroieni – Fieni – Târgovişte – Bucureşti.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top