Connect with us
Adrian Năstase susține ideea unei coabitări între președintele Iohannis, cu trecut liberal și un potențial premier pesedist, în persoana lui Liviu Dragnea.

Politic

Adrian Năstase susține coabitarea!

Adrian Năstase susține ideea unei coabitări între președintele Iohannis, care provine dintr-un filon liberal și un potențial premier pesedist, în persoana lui Liviu Dragnea. Fostul premier al României a analizat actualul contextul politic național într-o amplă postare pe facebook.

Adrian Năstase susține coabitarea : este decizia poporului!

”Românii au hotărât: Coabitare. Cel puţin, o vreme…Reiau o postare mai veche pentru a explica un lucru simplu – coabitarea nu este o înjurătură. Pactul de coabitare aşa cum a fost elaborat în 2012, poate că a fost. Coabitarea reprezintă rezultatul votului exercitat, la momente succesive, pentru preşedinte şi pentru Parlament. Coabitarea este deci o situaţie de fapt, decisă de alegători. Cum poate funcţiona coabitarea, asta este o chestiune de «chimie personală», de raporturi de putere, etc.”, a explicat Năstase.

Fostul lider de la Palatul Victoria a anticipat desfășurarea evenimentelor din următoarele luni. ” Decizia aparține exponenților politici ce vor ocupa scena în următoarea perioadă. Doar ei pot stabili dacă coabitarea va fi pașnică sau contondentă. În 2012, am scris, la Jilava, o carte referitoare la «Reprezentarea României la Uniunea Europeană», carte despre care un procuror DNA se întreba dacă are caracter ştiinţific. Eu cred că ea îşi păstrează şi astăzi valoarea ştiinţifică dar şi actualitatea. Un exemplu l-a reprezentat şi situaţia coabitării dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, pâna la demisia acestuia.”, și-a încheiat Adrian Năstase intervenția.

Citește și: Acasă la Ioana Maria Vlas şi Adrian Năstase, două personalităţi controversate retrase la ţară. FOTO

Adrian Năstase a ocupat postul de prim-ministru al României în perioada 2000-2004. La finalul mandatului de premier, el a candidat pentru președinția României, dar a pierdut atunci în dauna lui Traian Băsescu.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top