Connect with us
Au început consultările în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru. De ce a avut PSD primul cuvânt

Politic

Au început consultările în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru. De ce a avut PSD primul cuvânt

Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări azi, 10 decembrie. Peședintele țării, alături de președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României s-au adunat la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. Cei care au avut primul cuvânt de zis au fost cei de la PSD.

Membrii PSD, primii la consultări

La consultările de azi privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, programul a fost organizat astfel, conform Administrației Prezidențiale:

-► Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
-► Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
-► Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
-► Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
-► Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
-► Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Discuția cu președintele are loc înainte ca acesta să plece din țară pentru două zile. Joi și vineri, Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

Se pare că PSD a fost primul care a vorbit, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că este decis să le propună celor din partid să nu meargă la această adunare dacă PNL va fi invitat înainte, având în vedere că social-democrații au fost cei care au câștigat alegerile parlamentare.

„Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări.”, a spus președintele PSD.

Premierul demisionar Ludovic Orban a anunțat în mod oficial că Florin Cîțu este noua propunere de prim-ministru din partea PNL. Conform acestuia, s-a ajuns la această decizie după ce președintele a venit cu o idee interesantă. Astfel, fiecare lider al partidului a scris pe o foaie de hârtie numele dorit, fără a ști care este propunerea lui Iohannis și se pare că majoritatea l-a notat pe FLorin Cîțu.

Astfel, conducerea PNL a validat propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. La vot, a fost o singură abținere. Mai mult, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top