Connect with us
Cine este, de fapt, George Simion. Cum a ajuns liderul AUR să ajungă la performanța din prezent

Politic

Cine este, de fapt, George Simion. Cum a ajuns liderul AUR să ajungă la performanța din prezent

Alegerile parlamentare de anul acesta au fost unele diferite, având în vedere situația din țara noastră, provocată de pandemia de coronavirus. Mai mult, rezultatele alegerilor au șocat pe toată lumea, deoarece nimeni nu s-ar fi așteptat ca partidul AUR, despre care nu s-au știut prea multe înainte de scrutin, să obțină un rezultat care să-i permită să intre în Parlament. Află cine este George Simion, liderul AUR, și ce strategii a folosit el pentru a obține succesul de acum.

Cum a ajuns în Parlament partidul lui George Simion

Alegerile parlamentare au șocat pe toată lumea. Rezultatele finale au fost următoarele:

Rezultate finale – Camera Deputaților

PSD – (1.705.777 voturi) – 28,90 %

PNL – (1.486.401 voturi) – 25,19%

USR PLUS – (906.962 voturi) – 15,37%

AUR – (535.828 voturi) – 9,08%

UDMR – (339.030 voturi) – 5,74%

PMP – (284.501 voturi) – 4,82%

Pro România – (241.267 voturi) – 4,09%

PER – (65.807 voturi) – 1,12%

PPU-SL – (59.465 voturi) – 1,01%

PRM – (32.654 voturi) – 0,55%

Rezultate finale – Senat

PSD – (1.732.276 voturi) – 29,32%

PNL – (1.511.225 voturi) – 25,58%

USR PLUS – (936.862 voturi) – 15,86%

AUR – (541.935 voturi) – 9,17%

UDMR – (348.262 voturi) – 5,89%

PMP – (291.484 voturi) – 4,93%

Pro România – (244.225 voturi) – 4,13%

PER – (78.654 voturi) – 1,33%

PPU-SL – (70.536 voturi) – 1,19%

PRM – (38.474 voturi) – 0,65%

Doar patru partide au reușit să-ți asigure un loc în Parlament, respectiv PSD, PNL, USR și AUR. Cel din urmă partid a fost cel care a provocat cele mai multe controverse în rândul oamenilor, mulți susținând că a apărut de nicăieri în spațiul public, că ar fi susținut de forțe oculte, că are surse de finanțare neclare și este bănuit de tot felul de lucruri nedemne de un lider politic care a ajuns la o astfel de performanță.

George Simion a oferit un interviu pentru pentru Radio Europa Liberă România, în care a explicat cum a reușit să ajungă în atenția oamenilor și cum a reușit el să le câștige încrederea și, astfel, să îi acorde votul lor.

Liderul AUR a explicat că ideologia partidului său este una conservatoare, după modelul polonez. Având în vedere că partidul a fost unul necunoscut până acum și a apărut brusc în spațiul public, toți se întreabă cum a reușit să aibă un asemenea punctaj la parlamentare, spre deosebire de alte partide mult mai cunoscute, care au avut rezultate mici.

Președintele AUR a declarat că reușita lui a venit în urma unei bune comunicări cu cei din online, acesta fiind mediul în care s-au implicat cel mai mult. Aici, el și partenerii săi au vorbit cu utilizatorii, le-au oferit răspunsuri pentru toate întrebările pe care le aveau și le-au oferit atenția pe care o voiau.

Având în vedere că resursele au fost unele mici, George Simion spune că nu și-a putut permite postări plătite, ci a publicat propriile materiale, care i-au atras pe alegători și i-au convins că AUR este schimbarea. Mai mult, el și reprezentanții partidului au fost foarte activi și au făcut multe campanii în fiecare județ, fiecare localitate unde credeau că pot obține oameni care să li se alăture în cursa de la parlamentare și nu au ezitat să discute cu oamenii și să le asculte problemele.

„Am folosit foarte mult internetul cum trebuie, adică am comunicat chiar direct cu fiecare utilizator care ne-a accesat pagina, le-am răspuns la întrebări, i-am rugat pe fiecare să devină un agent electoral. N-am folosit prea mult postări plătite, nici n-aveam bani de postări plătite, așa că a trebuit să facem noi muncă din asta de la om la om, pe rețelele de socializare și am devenit virali cu multe din materialele noastre. Deci o explicație este internetul și comunicarea directă cu omenii pe online si offline. Am făcut campanie județ cu județ, localitate cu localitate, am bătut țara asta la pas, n-am avut rețineri în a discuta cu fiecare om și să-i aflăm problemele, am fost piață cu piață, mai ales acum acum în perioada în care ele au fost închise.”, a declarat Simion.

George Simion crede că România are nevoie de o schimbare, iar AUR ar fi aceasta. Deși la alegerile locale nu au fost prea bine pregătiți, liderul crede că membrii aur au demonstrat acum ce pot și vor face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi pe oameni.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top