Connect with us
Biografie Diana Șoșoacă. Cine este, de fapt, senatoarea AUR

Politic

Biografie Diana Șoșoacă. Cine este, de fapt, senatoarea AUR

Diana Șoșoacă este una dintre cele mai interesante personaje ale momentului. Senatoarea Aur a atras atenția în ultima perioadă datorită ieșirilor sale în public și intervențiilor pe care le-a avut la TV în tot acest timp, de când partidul din care provine a intrat în Parlament. Află tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai vocale femei din România.

Cine este Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, în vârstă de 53 de ani, este senatoare AUR și provine din Macedonia, numele său de fată fiind ”Iovanovici”; părinții ei paterni vin din Skopie. Ea este căsătorită și are și un copil din altă căsnicie; se află acum la a treia căsătorie, cu Dumitru- Silvestru Șoșoacă

Șoșoacă este de profesie avocat și practică această meserie de mai bine de 20 de ani, colaborând cu un cabinet de avocatură încă din primul an de facultate. Dintotdeauna și-a dorit să activeze în acest domeniu și susține că își iubește meseria.  A absolvit un master in Dreptul afacerilor, a fost consilier personal pe probleme juridice al ministrului delegat pentru comerț, Eugen Dijmărescu.

De-a lungul timpului, a declarat că a reprezentat mai multe persoane nevoiașe în instanță, fără a le cere acestora bani pentru serviciile prestate în calitate de avocat. De altfel, susține că vrea să-i reprezinte pe români și să militeze pentru dreptate și drepturile acestora.

Diana Șoșoacă ar fi avut ocazia să se mute în Canada și să lucreze la Ministerul Justiţiei de acolo, însă nu a putut să renunțe la țara ei și dorul de locurile natale, dar și dorința de a-i ajuta pe români ar fi făcut-o să se răzgândească.

„Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de de dor. Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat.”, a declarat Diana Șoșoacă.

De la începutul pandemiei, ea a fost mereu nemulțumită de măsurile adoptate de autorități, iar acum  a devenit simbolul antivacciniştilor din România.

Ce avere are Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a publicat pe site-ul Senatului declaraţia sa de avere, conform legii. Senatoarea deţine un teren agricol de peste 20.000 mp în Baloteşti, judeţul Ilfov, şi trei terenuri intravilane în Vâlcea şi Dâmbovița.

Șoșoacă mai are și două apartamente şi o casă de vacanţă, precum şi un autovehicul Opel Corsa, cumpărat în 2015. De la familia sa ar fi moștenit mai multe obiecte de artă, în valoare de 5.000 de euro.

De asemenea, senatoarea AUR mai are patru conturi bancare, unde, în total, se află peste 16.000 de euro. Mai mult, ea deţine și Cabinetul de Avocatură Ivanovici, de unde, în anul 2020, a obţinul suma de 250.000 de lei. Aici este angajat și soțul ei, în calitate de secretar, de unde obține anual 28.000 de lei.

2 Comments

2 Comments

  1. Carmen

    2022-01-28T22:58:38+02:00 at 22:58

    Pentru a lucra la ministerul justitiei in Canada trebuie sa ai cetatenia canadiana…daca a stat doar o luna si jumatate in Canada, nici o sansa sa i se ofere un loc de munca in Canada, cu atit mai putin la Ministerul de justitie. Pe de alta parte, profesiile in acest domeniu sunt reglementate si dreptul de exersare greu de obtinut…

  2. Pingback: Biografie Diana Șoșoacă. Cine este, de fapt, senatoarea AUR - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top