Politic

Cabinetul Grindeanu a fost votat de parlamentari

Cabinetul Grindeanu a fost votat de parlamentari. 296 de voturi pentru învestire și 133 împotrivă.

Cabinetul Grindeanu – măsuri și promisiuni în Parlament

„Chiar în această seară, dacă voi primi votul, voi convoca prima ședință de guvern. Ca și în alte ședinte anterioare, subiectul principal al dezbterilor este România. S-a vorbit în astfel de momente de felul în care ne dorim să arate România. S-a vorbit de România corectă, eficientă. Eu vă propun astăzi o altă țintă, care le include pe toate. Vă propun România normală. Dacă veți vota în favoarea guvernului să avem o țară normală.

Îmi doresc o țară normală în care lucrurile să fie așa cum e normal să fie și nu o regulă cum pare azi a fi în multe domenii. Politicienii aleși să respecte ce au promis în timpul campaniei electorale. Aceasta eeste relația normală. În programul de guvernre veți regăsi toate măsurile prezentate de Liviu Dragnea în campania electorală. Este normal să existe o răspundere politică.

Scopul tututror acțiunilor noastre este bunăstarea celor care ne-au votat și care plătesc taxe și impozite. Nu venim la guvernare pentru a face statistici pe hârtie. Într-o țară normală guvernul trebuie să urmărească salarii mari. Vrem investiții străine, dar investiții care să ofere locuri de muncă pentru români.

Din acest motiv în programul nostru am propus o schimbare în privința atragerii investitorilor străini. Vrem ca investitorii străini să găsească un cadru fiscal predictibil. Avem în program măsuri bune pentru oameni de afaceri. În același timp avem în vedere creșterea salariului minim pe economie. Să avem o creștere a salariului la 3250 de lei în 2020.

De la 1 ianuarie 2018 ne propunem ca impozitul pe venituri mai mari de 2000 de lei să scadă. Ne dorim ca tinerii să nu mai plece în străinătate. Studenții să rămână aici, să muncească aici, să susțină prin munca lor sistemul de educație și sănătate.

Am colegi care fie au plecat, fie se mai gândesc să plece. Stoparea acestui fenomen trebuie să fie o prioritate. Vreau ca tinerii să rămână acasă. România va fi o țară normală când tinerii vor găsi motive să rămână aici.”, a spus Sorin Grindeanu în timpul discursului din Parlament.

Știri pe aceeași temă

Cabinetul Grindenu, la votul de învestitură. Ce promite Sorin Grindeanu
Guvernul Grindeanu, aviz pozitiv în comisii. Miercuri seara are loc depunerea jurământului
UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-04T17:49:44+02:00 17:49

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More