Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu, președintele senatului, a declarat că prelungirea perioadei până la desemnarea unui noi premier, nu este normală.

Politic

Călin Popescu Tăriceanu: Această perioadă de aşteptare nu este una normală

Călin Popescu Tăriceanu, președintele senatului, a declarat că prelungirea perioadei până la desemnarea unui noi premier, nu este normală. Acesta a precizat că Parlamentul era pregătit să înceapă audierile miniştrilor, deoarece perioada de interimar ar trebui scurtată cât mai mult.

”Am luat act de declaraţia preşedintelui cu privire la momentul la care va anunţa nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru (…) Noi la Parlament – şi Senatul şi Camera – am fost convocaţi de către preşedinte, conform prevederilor constituţionale.

În urmă cu două zile şi astăzi (joi – n.r.) am încheiat toate procedurile în aşa fel încât Parlamentul să fie complet operaţional şi să poată să înceapă audierea miniştrilor din guvernul care urmează să se formeze. Am procedat atât de repede pentru că este şi normal – alegerile s-au încheiat, Parlamentul vechi şi-a încheiat mandatul, noul Parlament a fost ales şi trebuie să înceapă să funcţioneze”, a declarat președintele Senatului.

Tăriceanu își dorea ca președintele Iohannis să facă anunțul desemnării unui nou prim-ministru în această săptămână. Astfel, nou Guvern și-ar fi preluat atribuțiile mai repede.

Călin Popescu Tăriceanu: Trebuie ca lucrurile să reintre în normal

”Nu putem să lungim această perioadă de aşteptare care nu este una normală. Suntem într-o situaţie anormală, cu un guvern care este practic cu puteri limitate şi sigur că trebuie să depunem eforturile ca lucrurile să reintre în normal .

Pe baza alegerilor, pe baza votului dat de cetăţeni, noul Parlament să se constituie, să se alcătuiască şi guvernul să pornească la treabă (…) Cred că perioada această de interimat şi de nefuncţionare cu puteri depline a guvernului trebuie să se scurteze cât mai mult”, spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a transmis și un avertisment pentru actualul Executiv, care nu ar trebui să ia decizii majore în următoarele zile, fiind lipsit de legitimitate.

Citește și: Liviu Dragnea, reacție după anunțul lui Iohannis: Am emoții pentru că nu s-a precizat când după Crăciun

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă joi, de la ora 14.00, în care a vorbit despre cine va fi premierul României.

Iohannis a spus că desemnarea noului prim-ministru se va face după Crăciun. El nu a oferit detalii dacă o acceptă sau nu pe Sevil Shhaideh.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top