Connect with us
Klaus Iohannis face declarații despre noul premier, joi, de la ora 14.00. Șeful statului este așteptat să anunțe cine e noul prim-ministru.

Politic

Klaus Iohannis, declarații despre noul premier: Desemnarea, după Craciun

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă joi, de la ora 14.00, în care a vorbit despre cine va fi premierul României.

Președintele a spus că desemnarea noului prim-ministru se va face după Crăciun, fără a oferi detalii dacă o acceptă sau nu pe Sevil Shhaideh.

Vezi și: Reacția lui Liviu Dragnea!

UPDATE: Klaus Iohannis declarații LIVE TEXT: În urmă cu 27 de ani, revolta asupra unui regim abuziv a scos oameni in strada. Pe 22 decembrie 1989, romanii au spus un nu hotarat dictaturii. Sa ne amintim astazi de martirii Revolutiei, de oamenii fara al caror sacrificiu nu ar fi fost posibila o Romanie libera si democratica.

Consultarile s-au incheiat după doua zile. Am avut doua propuneri. PSD – Shhaideh, iar PMP – pe Tomac.

Pe de alta parte, intre timp s-a constituit o coalitie majoritara in parlament, formata din PSD, ALDE si UDMR. In consecinta, in zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun.

Da-ti-mi voie sa va spun Sarbatori Fericite.

Stire initiala

Declarația vine după ce șeful statului a avut două zile de consultări cu partidele parlamentare. Coaliția de guvernământ PSD-ALDE a anunțat că propunerea este Sevil Shhaideh, fost secretar de stat și ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta. Soluția a fost agreată și de UDMR, cu care social-democrații au intrat într-un protocol de colaborare.

„Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. (…) Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituțional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere”, a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

USR și PNL au anunțat că nu vor susține această propunere. „Dragnea a anunțat o persoană fără anvergura necesară. A folosit criteriul unei persoane loiale care să nu riște să îi ia partidul pe perioada care va fi prim-minstru. Sevil Shhaideh este o persoană din gașca Mazăre- Nicușor Constantinescu. Am cunoscut-o personal. A susținut mutilarea legii urbanismului”, a spus Nicușor Dan.

PMP, care s-a prezentat la consultări joi, l-a propus pe Eugen Tomac în această funcție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top