Connect with us
Camera Deputaților are un nou șef! Ales cu Circ și Scandal

Politic

Camera Deputaților are un nou șef! Ales cu Circ și Scandal. Marcel Ciolacu conduce

Camera Deputaților și-a ales astăzi noul președinte, dupa ce Liviu Dragnea a lăsat funcția vacantă. Candidații au fost: Marcel Ciolacu, din partea PSD, Raluca Turcan din partea PNL, Kelemen Hunor din partea UDRM.

Actualizare 15:23 – Marcel Ciolacu a fost ales noul Președinte Al Camerei Deputaților, în urma votului. Deputatul a fost ales cu 172 de voturi PENTRU.

Rezultate Vot Alegeri Șef Camera Deputaților

  • Marcel Ciolacu 172 voturi
  • Raluca Turcan 100
  • Kelemen Hunor – 20

Actualizare, ora 15:04 – Marcel Ciolacu pare a fi noul președinte al Camerei Deputaților. Cine este Marcel Ciolacu

LIVE – Șef Camera Deputaților ales – UPDATE

ACTUALIZARE 15:05 – S-a ajuns aproape la finalul votului, Lia Olguța Vasilescu, secretatul general al Camerei Deputaților a fost responsabilă de realizarea votului pentru alegerea noului șef al Camerei Deputaților. Vasilescu a fost foarte atentă ca toți deputații să respecte procedura și să voteze doar atunci când sunt strigați de acestea din catalog. Ba chiar și-a certat colegii care s-au grăbit să meargă la urne fără să fie strigați. „Vă rog să respectați procedura pentru ca nimeni să nu o poată contesta”.

Sedinta a fost condusă de Carmen Mihălcescu, președintele interimar al Camerei Deputaților, care a menținut cu greu ordinea în sala de sedință. Imediat după discursul candidaților a început, votul, iar Lia Olguța Vasilescu a strigat „catalogul” pentru a face o prezență manuală a deputaților în sală.

Raluca Turcan a susținut cel mai aspru discurs acuzând PSD de abuzurile făcute de până acum și a recunoscut că deși este puțin probabil, numeric vorbind, să câștige postul de Șef al Camerei Deputaților, le-a cerut social democraților să demonstreze măcar acum că acordă un vot în concordanță cu ce au votat românii pe 26 mai. Turcan a fost susținută la șefia camerei de PNL, USR și PMP.

Marcel Ciolacu a susținut un discurs suprinzător pentru un lider PSD, acesta  recunoscut în fața camerei că PSD a înteles votul, că nu vor mai cere demisia Președintelui Iohannis, pentru că votul din 26 mai a fost foarte clar și că-și doreste să conducă camera deputaților fară scandaluri și să fie în interesul Românilor.

Un nou grup parlamentar PROEuropa

Plenul Camerei Deputaților a luat act miercuri de constituirea grupului parlamentar ”Pro Europa”, al cărui lider va fi fostul premier Victor Ponta, iar vicelideri Mihai Tudose și Daniel Constantin.

”Vă rugăm să luați act de constituirea grupului parlamentar ProEuriopa, format din 21 de parlamentari independenți”, a spus în plenul Camerei Deputaților Daniel Constantin.

El a precizat că lider este Victor Ponta, vicelideri sunt Mihai Tudose și Daniel Constantin, iar secretar Gabriela Podașca.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top