Connect with us
Premierul Dacian Cioloș nu a acceptat propunerea făcută de Liviu Dragnea, de amânare a unor prevederi din Codul Fiscal, care vizau tăieri de taxe.

Politic

Cioloș nu acceptă amânarea tăierii taxelor: „PSD să își respecte promisiunile!”

Premierul Dacian Cioloș nu a acceptat propunerile de prorogare ale unor prevederi din Codul Fiscal, propuse de Liviu Dragnea.

Acestea se refereau la scăderea TVA, eliminarea taxei pe stâlp și a supraacizei pe carburanți, care ar fi urmat să fie amânate cu un an. Dacian Cioloș a afirmat că se așteaptă ca PSD să își respecte programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare.

„În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei.

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Citește și: Dragnea amână reducerea TVA. Ce a discutat șeful PSD cu Cioloș

Liviu Dragnea a avut o convorbire telefonică cu Dacian Cioloș, în care i-a cerut premierului prorogarea unor prevederi ale Codului Fiscal.

Dragnea vrea reducerea TVA în 2018

„I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor.

De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat.

Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final”, a spus Liviu Dragnea, într-un interviu acordat stiripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top