Connect with us
Liviu Dragnea a discutat cu premierul Dacian Cioloș. Șeful PSD i-a cerut prim-ministrului să amâne reducerea TVA până în anul 2018.

Politic

Dragnea amână reducerea TVA. Ce a discutat șeful PSD cu Cioloș

Scăderea TVA, eliminarea taxei pe stâlp și a supraacizei pe carburanți vor fi amânate cu un an. Măsurile au fost cerute de Liviu Dragnea, într-o discuție cu Dacian Cioloș.

„I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor.

Citește și: Liviu Dragnea premier – primarul Bucureștiului face anunțul de care se temea PNL-ul

De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final”, a spus Liviu Dragnea, într-un interviu acordat stiripesurse.ro.

Dragnea: Vom reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018

„După ce vom rezolva această situaţie împreună cu Consiliul Concurenţei vom reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018 conform Programului nostru de Guvernare. Un alt punct al discuţiei a fost legat de taxa pe construcţii speciale care va trebui eliminată atunci când marile companii din România vor înţelege că profiturile obţinute în România trebuie plătite aici – mă refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte măsuri care vor fi aprobate astfel încât companiile să verse impozitele în România dacă ele se realizează aici.

De asemenea, introducerea plafonării CASS nu mai corespunde cu Programul nostru de Guvernare unde vizăm o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018.

Citește și: PSD a câștigat la alegeri. Reacțiile liderilor politici. Dragnea: „Voi ține cont de 3 lucruri”

I-am solicitat totodată domnului Premier să facă tot ceea ce se poate pentru a aduce o parte din cheltuielile de anul viitor în acest an. Aici vorbim de plata arieratelor, subvenţii agricole sau chiar contribuţia României la bugetul Uniunii Europene. Am solicitat lucrul acesta deoarece este clar că în acest an spaţiul fiscal rămas este mult peste ţintele stabilite la început de an. A rămas că dumnealui analizează şi ne va da un răspuns,” a mai spus șeful PSD.

Liviu Dragnea a lăudat „atitudinea pozitivă şi responsabilă a Premierului Dacian Cioloş”, care „spre deosebire de alţii calea dialogului şi nu aceea a unui conflict inutil”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top