Connect with us

Politic

Coaliția de guvernare anunță azi noul ministru al Justiției

Coaliția de guvernământ  îl va alege pe înlocuitorul lui Florin Iordache în funcția de ministru al Justiției.  Liderii PSD se vor reuni la ora 12.00 pentru a valida propunerile de miniștrii pentru portofoliile de la Justiție și Mediul de afaceri.

Comitetul Executiv Național al PSD va avea loc la ora 12.00, la Palatul Parlamentului. La această ședință social-democrații vor decide și dacă îl vor sancționa pe Mihai Chirica, primarul din Iași, pentru declarațiile dure la adresa lui Liviu Dragnea. Întâlnirea va fi precedată de o ședință a coalițieie PSD-ALDE, unde se vor face propunerile pentru Justiție și Mediul de afaceri.

Liviu Dragnea, președintele PSD a anunțat săptămâna trecută, că numele succesorului lui Florin Iordache va fi anunțat în ședința de miercuri a coaliției.

Citește și: Ana Birchall, interimar la ministerul Justiției

”Săptămâna viitoare trebuie să stabilim aceste două nominalizări (ministrul Justiţiei şi ministrul IMM-urilor – n. red.). Să fie aprobate în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis. Am vorbit cu Sorin Grindeanu în seara asta, după emisiune îi voi suna pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Daniel Constantin.

Miercuri avem şedinţa coaliţiei, o să discutăm despre aceste propuneri, poate tot miercuri în structurile politice ale celor două partide le şi aprobăm. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, noi ne-am gândit la unele variante”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a anunțat că în cadrul aceleiași ședințe se va discuta și despre o posibilă reorganizare a Guvernului.

„Până la ora asta nu (va fi reorganizat – n.r.), există o oarecare rezervă din partea premierului”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Tudorel Toader, favorit pentru postul de ministru al Justiției

Numele vehiculat pentru Ministreul Justiției este cel al rectorului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader. Potrivit unor surse din cadrul universității, citate de news.ro, el ar urma să fie propus de Sorin Grindeanu pentru a ocupa locul lăsat vacant de Florin Iordache.

Tudorel Toader a fost timp de 10 ani judecător al Curții Constituționale din România. El a ocupat funcția până în 11 februarie 2016, când a fost ales rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde preda din 2004. Toader este și membru al Comisiei de la Veneția și nu face parte din niciun partid politic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top