Politic

Dacian Cioloș clarifică situația: „Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal”

Dacian Cioloș a făcut, marți seara, câteva clarificări cu privire la situația Codului Fiscal. Premierul a precizat că decizia unor modificări în Codul Fiscal va aparține viitorului Guvern. Nou Executiv va avea legitimitatea conferită de alegeri şi de votul unei majorităţi parlamentare.

Premierul a ținut să facă câteva prevederi Cioloș susține că nu a spus că a fost de acord cu prorogarea unor prevederi din Codul Fiscal.

”În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate”, a scris Cioloş.

De asemenea, premierul susține că modificarea Codului Fiscal trebuie să fie făcute de viitorul cabinet.

”Analiza este limpede: acest guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament şi de rezultatele alegerilor de duminică”, a conchis Cioloş.

Premierul Dacian Cioloș și președintele PSD Liviu Dragnea au avut marți o conversație telefonică. Liderul PSD i-a cerut lui Cioloș să amâne mai multe măsuri fiscale care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

Modificări în Codul Fiscal vor fi făcute doar de viitorul guvern

PSD intenţionează să reducă TVA de la 20% la 18% în 2018. Eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei suplimentare pe carburanţi ar trebui realizată doar după ce Guvernul se asigură că măsura se va reflecta în preţuri, susţine Dragnea.

Discuția dintre cei doi a fost stabilită încă de luni. Dragnea a mai spus că premierul a vorbit despre câteva intenţii de a adopta acte normative care să proroge aplicarea unor legi care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie.

„Ne-am auzit de ieri (n.r. luni) şi am convenit ca astăzi să avem o discuţie. Mie mi s-a părut o abordare responsabilă din partea premierului, chiar am apreciat asta. Dincolo de supărarea firească generată de rezultatul alegerilor, a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic anul viitor, ţinând cont şi de programul nostru de guvernare prezentat în campanie.

Citește și: Liviu Dragnea, despre legea care îi interzice să fie premier: Pare neconstituțională

Mi-a solicitat, mi-a prezentat, mi-a transmis câteva intenţii de a adopta acte normative în guvern, ordonanţe care să proroge aplicarea unor legi care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu care am fost de acord”, a afirmat Liviu Dragnea.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More