Connect with us
Daniel Constantin îl consideră pe Sorin Grindeanu "o persoană bine pregătită", capabilă să aplice programul de guvernare comun PSD - ALDE.

Politic

Daniel Constantin, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: „E o decizie plină de înțelepciune”

Daniel Constantin, co-președintele ALDE, a declarat că propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier este o decizie „plină de înțelepciune”. Constantin îl consideră pe Grindeanu „o persoană bine pregătită”, capabilă să aplice programul de guvernare comun PSD – ALDE.

„Am luat act de decizia pe care conducerea PSD a luat-o azi. (…) E o decizie plină de înțelepciune. Deși PSD a câștigat alegerile, deși domnul Dragnea era primul îndreptățit să ocupe funcția de prim-ministru, a luat și prima dată o decizie înțeleaptă, aceea de a respecta legea, în ciuda votului popular masiv pe care l-a primit și a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh.

Decizia de azi trebuie și va fi apreciată în viitor. (….) Ca persoană care am lucrat cu Sorin Grindeanu în Guvernul Victor Ponta nu pot decât să mă bucur pentru decizia conducerii PSD de a-l nominaliza. E o persoană în care avem încredere, o persoană bine pregătită, care cred că va fi capabilă să pună în aplicare un program de guvernare comun PSD-ALDE”, a spus Constantin, într-o conferință de presă.

Daniel Constantin: Sorin Grindeanu – o persoană în care avem încredere, o persoană bine pregătită

Co-președintele ALDE a precizat că cele două partide au decis să nu arunce țara într-o „criză politică majoră” și au ales „calea înțelepciunii”.

„Vor fi patru ani grei și îi asigurăm pe partenerii din PSD că vom fi în continuare parteneri în ceea ce înseamnă actul de guvernare și implementarea măsurilor pe care românii le așteaptă. Cred că acesta este cel mai important mesaj pe care putem să-l transmitem la sfârșit de an — că suntem pregătiți să guvernăm, să punem în aplicare și măsurile despre care s-a discutat în campania electorală”, a afirmat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Sorin Grindeanu este propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut de președintele PSD Liviu Dragnea, miercuri, într-o conferință de presă la sediul partidului.

Noul posibil premier are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică. Acesta a fost viceprimar al Timişoarei. Grindeanu are o legătura apropiată cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

Știri pe același subiect:

Cine este Sorin Grindeanu – propunerea PSD pentru PREMIER
Liviu Dragnea: Propunerea de premier este Sorin Grindeanu
Liviu Dragnea amenință subtil: „Într-un fel sau altul, Iohannis va primi un răspuns”
Eugen Tomac, mesaj pentru Klaus Iohannis înainte de desemnarea premierului
Klaus Iohannis a refuzat desemarea lui Sevil Shhaideh ca premier

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top