Connect with us
Doliu în lumea politică! A murit Oliviu Gherman, fostul președinte al Senatului

Politic

Doliu în lumea politică! A murit Oliviu Gherman, fostul președinte al Senatului

Oliviu Gherman, fost preşedinte al PDSR și fost președinte al Senatului, a murit marți la vârsta de 90 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de fostul premier Adrian Năstase, care a confirmat decesul printr-o postare pe blogul său.

Doliu în lumea politică! A murit Ovidiu Gherman, fostul președinte al Senatului

Oliviu Gherman a decedat azi, la vârsta de 90 de ani. Moartea fostului președinte al Senatului a fost confirmată de ex-premierul României, Adrian Năstase. Acesta a transmis un mesaj în care vorbește despre experiențele profesionale trăite alături de Oliviu, despre realizările marelui om politic și transmite familiei condoleanțe.

“A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în ‘tandem’. Ca prieteni. El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992 – 1996). Colegi în acelaşi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie”, a scris fostul premier.

Oliviu Gherman s-a născut pe 26 aprilie 1930, Sânmihaiu de Sus, Sânmihaiu. A fost fizician, politician, profesor universitar și diplomat român.

Politicianul a fost senator în patru legislaturi și a făcut parte din echipa care a fondat FDSN, care a devenit ulterior PDSR și PSD. Oliviu Gherman a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și fost președinte al PDSR (strămoșul PSD).

Preşedinte al Senatului, preşedinte al Biroului Permanent în perioadele septembrie – noiembrie 1996, februarie – iunie 1996, septembrie – decembrie 1995, februarie – iunie 1995, septembrie – decembrie 1994, februarie – iunie 1994, septembrie – decembrie 1993, februarie – iunie 1993, octombrie – decembrie 1992. Membru al Grupului parlamentar al Partidului Democraţiei Sociale din România.

Oliviu Gherman a fost senator de Dolj timp de 4 mandate. Oliviu Gherman a condus între 1992 și 1997 FDSN și ulterior PDSR. A demisionat din Senat pe data de 27 august 2001 și a fost înlocuit de Constantin Alexa.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top