Connect with us
Traian Băsescu este oficial candidatul PMP la Primăria Bucureștiului. Vrea să schimbe numele partidului

Alegeri Locale 2020

Traian Băsescu este oficial candidatul PMP la Primăria Bucureștiului. Vrea să schimbe numele partidului

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube și continuă să afecteze oamenii. Mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, și fostul președinte, Traian Băsescu, și-a anunțat, în mod oficial, candidatura la alegerile locale.

Traian Băsescu este oficial candidatul PMP la Primăria Bucureștiului

Conform unui anunț făcut de președintele PMP, Traian Băsescu va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei. Eugen Tomac a făcut anunțul oficial pe o rețea de socializare, unde a lansat o invitație pentru strângerea de semnături „pentru viitorul Primar General al Municipiului București”.

„În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București! Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!”, scrie Tomac pe Facebook.

PMP va avea candidați proprii în București, deși inițial partidul fondat de Băsescu trebuia să facă o alianță cu PNL și USR. Această alianță nu a avut loc niciodată, deoarece USR nu a acceptat asocierea cu partidul lui Băsescu.

Traian Băsescu a anunțat luni seara că dorește să preia numele de PD-L de la Partidul Național Liberal. Acest nume ar urma să îl înlocuiască pe cel actual al partidului din care fostul președinte face parte. Acesta a mai declarat că vor exista discuții cu PNL pentru ca numele să fie preluat. Băsescu a mai menționat că PD-L este partidul care a reușit să câștige de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României.

„Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie- e adevărat, o istorie nouă- în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României.”, a spus Traian Băsescu.

Cel mai recent sondaj, realizat în luna iulie, arată că Gabriela Firea este preferată la câștigarea primăriei generale, cu un procent de 45%. Nicușor Dan ar avea 38%, în timp ce Viorel Cataramă are 9%. Ceilalți candidați, precum Traian Băsescu sau Victor Ponta, ar avea șanse minime să câștige Primăria Generală.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top